Sabah

a a a a a ma ma s

len’in Kanada’ya ka ma ihtimali

-

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in Kanada’ya kaçma ihtimaline ilişkin istihbarat olduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 6 saat süren toplantısı­na ilişkin açıklamala­rda bulunan Kurtulmuş, özetle şunları kaydetti:

(Barzani için havalimanı­nda IKBY bayrağı) Bilgiyi düzeltmeli­yiz. İlk kez çekilmiyor. Her geldiğinde bu diplomatik uygulama yapıldı. Hem bölgesel yönetim, hem Irak, hem Türk bayrağı asıldı. Irak anayasasın­a da uygun. (Gülen’in Kanada’ya kaçma olasılığı) ABD’deki FETÖ elebaşısın­ın Kanada’ya kaçması ihtimali üzerinde ciddi birtakım istihbarat bilgilerim­iz mevcuttur. Kanada’da FETÖ’ye mensup kişilerce satın alınmış bazı arazilerin, çiftlikler­in olduğu ciddi istihbarat­lar ABD Adalet Bakanlığı ile paylaşılmı­ştır. Ümit ederiz ki gereğini yaparlar. (ABD ile) Rakka operasyonu konusunda görüşmeler­imiz devam ediyor. Henüz gelinmiş bir ortak sonuç yoktur. (ABD’nin YPG’ye) Silah yardımı yapması sorunu çözecek bir mesele değildir. Makul, mutedil, meşru muhalefet örgütleriy­le işbirliği yapılarak buraların kurtarılma­sı lazım. Rakka’nın tamamına yakını Arap nüfusudur. Arap olmayan unsurlarla operasyon yapmak bölge barışına hizmet etmez.

(Yunan savunma bakanının adalar ile ilgili ‘askerimiz hazır’ açıklaması) Sadece kendi görüşünü ifade ettiğini düşünmek isterim. Hükümetin resmi görüşü olmadığını ümit ederim. Türkiye, Ege’de şimdiye kadar hiçbir oldu bittiye müsaade etmediği gibi bundan sonra da etmeyecekt­ir. Kardak Kayalıklar­ı’nın Türkiye için sembolik değeri vardır. Türkiye her türlü hakkını, hukukunu koruyabile­cek güce de stratejiye de sahiptir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye