Sabah

Devlete olan can borcumu ‘evet’le ödeyeceğim

-

LENF kanseriyke­n Erdoğan’a mektup yazdı. 1 milyon TL’lik tedavisi sonrası ilik nakliyle sağlığına kavuştu. Adıyamanlı Niyazi Doğan şimdi, “Devlete olan can borcumu ‘evet’le ödeyeceğim” diyor...

Adıyaman’ın Kuştepe köyünde yaşayan 3 çocuk babası Niyazi Doğan (48), 2005’te boyun bölgesinde oluşan şişlik nedeniyle hastaneye gittiğinde lenf kanseri olduğunu öğrendi. Gördüğü tedavi sonrası hastalıkta­n kurtulduğu­nu düşünürken 3 yılın sonunda hastalık yeniden nüksetti. Doktorlar acilen ilik nakli olması gerektiğin­i söyledi. Umudunu kestiği noktada devletin karşıladığ­ı yurt dışından getirilen ilaçlar ve tedavi ile Malatya’da ilik nakli olarak sağlığına kavuştu.

Tutarı 1 milyon lirayı bulan ve tamamı devlet tarafından karşılanan tedavinin ardından o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür mektubu yazdı. Erdoğan o mektubu 7 Mart 2014’te Eskişehir’deki bir açılışta yaptığı konuşmada dile getirmişti. O konuşmada Adıyamanlı bir vatandaşın kendisine mektup vererek, helallik istediğini söyleyen Erdoğan kendisinin de buna çok duygulandı­ğını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye