Sabah

Özel okullarda kayıt zamanı

zel okullarda yüzde ’lere varan indirimler ve iyat dondurma gibi

- ey a KARAAS AN

Özel okullar, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için erken kayıt dönemini başlattı. Velilere oldukça cazip seçenekler­in sunulduğu bu dönem içinde kayıt yaptıran ya da yenileyenl­ere bir önceki yılın öğrenim ücretleri uygulanıyo­r. Yüzde 20’lere varan indirimler­in yanı sıra fiyat dondurma seçenekler­i de sunuluyor. Burs sınavları da aynı dönemde yapılıyor. Öte yandan erken kayıt dönemi özellikle okula yeni başlayacak çocuklar için ekonomik avantajlar kadar en iyi tercihin yapılabile­ceği de bir süreç. Okullar en çok bu dönemde tanıtım günleri düzenliyor, öğrenci ve velilerle görüşüyor.

NE KADAR KA AN I

Özel okullar erken kayıt ya da peşin ödemeyle aslında nakit ihtiyacını karşılamay­a çalışıyor. Bir sonraki yılın kayıt ücretini toplamak için uygulanan bu stratejide­n en iyi veliler yararlanıy­or. Çünkü bu dönemde yüzde 20’lere varan indirimler uygulanıyo­r. 10 bin ila 50 bin TL arasında değişen okul ücretleri göz önüne alındığınd­a bu dönemde kayıt yaptıran veliler 10 bin TL’ye kadar tasarruf edebiliyor. İndirim oranları okuldan okula değişmekle birlikte hemen hemen her özel okul en az yüzde 5 erken kayıt indirimi yapıyor. Hatta bazı okullar erken kayıt dönemlerin­de, bir önceki yılın ücretlerin­i uyguluyor.

Bu dönemde kayıt yaptıran veliler çok önceden ödeyecekle­ri fiyatı bildiği için yıl boyunca bütçelerin­i daha sağlıklı kontrol edebiliyor. Peşin ödemelerde yapılan indirimler­in yanı sıra erken kayıtlarda velilere daha cazip taksit imkânları da sunuluyor. Ayrıca erken kayıt işlemini yaptıran veliler yaz okullarınd­an da çok daha uygun ücretlerle faydalanab­iliyor.

 ??  ??
 ??  ?? SA  A
SA A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye