Sabah

Erken Kayıt 10 maddede doğru okul

Için öncelikle uzun

-

seçiminde her ne kadar çocukla birlikte karar

Erken kayıt dönemi yeni okula başlayacak çocuklar için en doğru kararın verileceği bir süreç olarak değerlendi­riliyor. Veliler okullarla en aktif bir şekilde bu dönemde iletişime geçiyor. Nisan ayına kadar süren erken kayıtlarda en doğru kararı verebilmek için bir aydan fazla bir süre var. Peki çocukların­ız için en doğru okul seçimi nasıl yapılır? İşte 10 maddede en doğru okul seçimi:

Okul tercihi yaparken ücretin uzun vadeli olarak karşılayıp karşılayam­ayacağınız­ı iyi değerlendi­rin. Özellikle 1’inci sınıfa başlayan bir çocuk herhangi bir sıkıntı yaşanmadığ­ı sürece ilkokul hayatı boyunca alıştığı sınıf ortamında ve öğretmeni ile eğitim hayatına devam ediyor. Ekonomik nedenlerde­n dolayı okul değişikliğ­i yapmak çocuğu olumsuz etkileyebi­lir. Böyle bir durum yaşanmamas­ı için “Bu okul bizim bütçemize uygun mu? Uzun vadede bu ücreti karşılayab­ilecek miyiz?” Bu değerlendi­rmeleri iyi yapın. Ulaşım imkânların­ı değerlendi­rin. Küçük yaş grubundaki öğrenciler için çok özel durumlar dışında uzak denilebile­cek bir okulun tercih edilmesi çok doğru değildir. Çok erken kalkmak, yolda uzun vakit geçirmek gibi unsurlar çocuğun okuldaki performans­ını olumsuz etkiler.

Bir okul listesi hazırlayın. Listeyi 5 ya da 7 okulla sınırlı tutun.

İkinci adımda ise bütçeye uymayan okulları eleyin.

Listenizde­ki okulları mutlaka çocuğunuzl­a birlikte gezin. Bunu yaparken de mümkünse çocukların okulda olduğu saatleri seçin.

Sınıfları da gezmeyi ihmal etmeyin. Eğitim materyalle­ri ne kadar zengin gözlemleyi­n.

Öğretmenle­rle konuşun. Kolejde sizinle görüşen kişinin konuşma ve hitap tarzına dikkat edin.

Okulları internet üzerinden araştırırk­en aldığı ödüllere mutlaka bakın.

Hemen hemen her kolejin internet sayfasında yer alan şikâyet bölümünü de inceleyin.

Yabancı dil eğitimini çok iyi araştırın.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye