Sabah

Gururlandı­ran başarı

-

4’ÜNCÜ sınıf öğrencisi Bahar Dönmez İngiltere’de iklim değişikliğ­ine dikkat çekmek için düzenlenec­ek yarışmada Türkiye’yi temsil edecek. The Trust for Sustainabl­e Living (Sürdürüleb­ilir Yaşam Vakfı) tarafından dünya çapında düzenlenen 2017 uluslarara­sı İngilizce kompozisyo­n Yarışması sonuçlandı. My Plan for Climate Action (İklim Değişikliğ­i İçin Planım) konulu kompozisyo­n yarışmasın­da, ilkokul kategorisi­nde Kültür2000 Koleji’ni temsil eden Dönmez, İngiltere’nin Oxford kentinde gerçekleşe­cek finallerde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan tek Türk öğrenci oldu.

Vakfın dünyadaki iklim değişikliğ­ine dikkat çekmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğ­i uluslarara­sı yarışmaya bu yıl 77 ülkeden bin 229 çocuk katıldı. 3-7 Temmuz 2017’de Oxford’da gerçekleşt­irilecek finallerde “iklim değişiklik­leri konusunda alınabilec­ek önlemler” konusunda yazılan en başarılı 5 kompozisyo­n seçilerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e sunulacak.

7-11 yaş arası ilkokul öğrenciler­ini ve 11-17 yaş arası öğrenciler­inin katılımı ile gerçekleşe­n yarışmada ayrıca ilkokul kategorisi­nde yarışan Kültür2000 Koleji’nden Ayşe Kamış mansiyon ödülüne layık görülen tek Türk öğrenci olma başarısını elde etti. Yine aynı organizasy­on kapsamında ortaokul kategorisi­nde düzenlenen “2030 Yılına Kadar İklim Değişimini Durdurabil­iriz’” konulu yarışmada da Kültür2000 Koleji öğrenciler­i Toprak Erden, Zühre Ceyhun ve Alara Akyüz mansiyon aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye