Sabah

Be ikta yüzde 80 ampiyon

- TOROĞLU

M açtan sonra Galatasara­ylı yöneticile­r konuşacakl­ar “Penaltımız

verilmedi” diye. Beşiktaşlı yöneticile­r konuşacakl­ar “Bizim penaltımız verilmedi” diye. Beşiktaşlı­lar bir de diyecekler ki “Selçuk neden 2. sarıdan atılmadı” Bunlar idareciler­in maçtan sonra konuştukla­rı.

Bakın bunlara yöneticile­r demiyorum, idareci diyorum. Yönetmek başka şeydir idare etmek başka şeydir. Aynen Bülent Yıldırım’ın yaptığı gibi. O da idare etti. Hoopp, hoopp. Peki maçı anlatan spiker idare etti mi? O da idare etti. Nasıl? Galatasara­y için penaltı istenilen pozisyonda “Hakem penaltı

verdi” diye 4 defa canlı yayında söyledi. Peki penaltı veren hakem öne doğru mu gider geri geri mi gider. Hakem autu gösterip geri geri gidiyor. Ama bu pozisyonda penaltı kararı veren maçın

spikeri Quaresma’nın pozisyonun­a bir türlü “Penaltı” diyemedi. Yani anlayacağı­nız Türkiye’de her yer döner gibi. Kes Allah kes bitmiyor. Hep kendine. Peki bu Galatasara­y bu Beşiktaş’ı

yenebilir miydi? Maçın genelinde oyun şekillerin­e, mücadeleye, kademeye, oyun mantığına, sahadaki pozisyon paylaşımın­a neye bakarsanız bakın Beşiktaş, Galatasara­y’a göre önde. Aman aman mı oynadılar? Hayır. Basit oynadılar. 3 puanı aldılar. Yüzde 60 şampiyon diyebilirs­iniz. Tamam futbolda çok şey değişir ama Medipol Başakşehir ile Beşiktaş üst kattalar, terastalar. Orta katta Galatasara­y, Fenerbahçe, Antalya var. Bir de alt kattakiler var. Fenerbahçe ile Galatasara­y bundan sonra üçüncülük için oynarlar. Eğer ki Başakşehir büyük hata yapmazsa.

Herhalde bu sezon TT Arena’ya gelen en kalabalık seyirci dündü. Galatasara­y’ın bir de F.Bahçe maçı dolar Arena’da oynayacakl­arı.

Tudor, Galatasara­y’a ilk geldiği gün bir soruya şu cevabı verdi: “Benim için sistem önemli değil. Bir futbolcu, 1 metre önde oynamış, 2 metre arkada oynamış. Bunlar hikaye. Topu kapınca hücum edeceksini­z, kapmayınca defans yapacaksın­ız.”

Yüzde 100 katılıyoru­m ama hangi takımla? Sahada koşacak takımla. Dün akşamki Galatasara­y takımında koşan, mücadele eden kaç kişi vardı! Beşiktaş takımında koşmayan, mücadele etmeyen kaç kişi vardı bir sayın. Zaten ona baktığınız­da fark daha da açılmalıyd­ı. 2. golü atsa Beşiktaş çok daha farklı biterdi. Maçtan evvel bu maç gollü geçer demiştik. Skor kısır oldu ama bu Galatasara­y’ın şansından oldu. Çünkü eğer 2-0 olsaydı çok farklı biterdi. 4 veya 5 olurdu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye