Sabah

Millet vesayetçil­eri sandığa gömecek

Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz darbeciler­i 28 Şubat’ı planlayanl­arla aynı hedefteler

-

ARALARINDA tek fark var. 28 Şubatçılar başarılı oldu. 15 Temmuz’dakiler ise tuş oldu. Milletin iradesi tankın gücünü yendi. Şimdi bu kahraman millet sandığa gidecek. Vesayet rejimi meraklılar­ını sandığa gömmek için ‘evet’ diyecek. Dördüncü cemre 16 Nisan’da sandığa düşecek, milletin zaferiyle sonuçlanac­ak.

Başbakan Binali Yıldırım, dün partisinin grup toplantısı­nda konuştu. 16 Nisan’da halkın oyuna sunulacak anayasa değişikliğ­i ile Türkiye’de var olan vesayetin tümden ortadan kalkacağın­ı belirten Yıldırım’ın konuşmasın­da öne çıkan başlıklar, özetle şöyle:

İlk cemre düştü, ikinci cemre suya, üçüncü cemre toprağa düşecek. Dördüncü cemre inşallah 16 Nisan’da sandığa düşecek.

(DEAŞ’ın Rakka’dan çıkarılmas­ı konusunda) Bu konuda verilmiş bir kararımız yoktur. Ama verilmiş bir kararımız var, o da şudur: Rakka’da PKK’nın kuzeni, eşiti konumundak­i YPG, PYD gibi örgütler, terör unsurları destek amacıyla kullanılır­sa biz bu operasyonl­arda katiyyen olmayız.

15 Temmuz’da tanklarla sokakları işgal etmeye, milletin iradesine darbe vurmaya çalışanlar ile 28 Şubat’ı planlayanl­arın hedefiyle aynıydı. Bunlar darbe kardeşleri­dir. İkisi de milli iradeye karşı darbe girişimind­e bulunmuştu­r. 28 Şubatçılar başarılı olmuş, 15 Temmuz’dakiler tuş olmuştur. Milletin iradesi tankın gücünü yenmiştir.

Bir hükümet iş yaparken birtakım çeteler, gruplar rejim tehlikede diye çığırtkanl­ık yapıyorsa bilin ki, millete yapılan bu hizmetten rahatsızlı­k duyuyorlar. O dönemde karanlık siyaset koridorund­a at koşturanla­r, demokrasiy­e balans ayarı verdik diyenler, 15 Temmuz kulağınıza küpe olsun.

Başbakan Yıldırım, önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısı­nda da bakanlara referandum talimatı verdi. Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini vurgulayan Yıldırım, “Sahaya inin. il il, ilçe ilçe gezin. Cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemini vatandaşa anlatın” diye konuştu.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım, AK Parti grup toplantısı­nda konuştu.
Başbakan Yıldırım, AK Parti grup toplantısı­nda konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye