Sabah

Ağız ve bakla

-

Bir muhalif gazeteyi açalım, şunu okuyalım: “5eIerandum |ncesi ekonomi düzeliyor... Döviz kurlarında­ki dengesiz yükseliş yerini istikrara bıraktı. (...) Kurdaki istikrar, yerinde Merkez Bankası politikala­rı, vergi tedbirleri ve Varlık Fonu başta olmak üzere hükümetin aldığı diğer tedbirler sayesinde gerçekleşt­i. Referandum­dan önce kurun daha aşağı seviyelere gelmesini de bekleyebil­iriz. (...) 2017’de Avrupa Birliği’nin ihracatımı­za katkı payı yüzde 44’ten yüzde 48’e çıkacak. Ortadoğu ülkelerine ihracatta da artış görülecek. Alınan teşvik ve tedbirlerl­e konut kredileri son üç ayda yüzde 23, tüketici kredileri ise yüzde 15 artış gösterdi. (...) 7üketici güven endeksi bu ay yükselme eğilimine girdi. Bu yükselme eğilimi, ekonomiye olan güvenin arttığını gösteriyor. (...) Rusya ve İsrail’le olan ilişkileri­mizin normalleşm­e sürecinin başlaması, ABD ile olan ilişkileri­mizin çok süratle düzelmesi, Kıbrıs’ta anlaşma sağlanabil­me olasılığı da, güven endeksinin ve ülkemizdek­i yatırımlar­ın artmasında olumlu rol oynuyor. Bütün bu faktörler, 2017’de büyümenin yüzde 3.5’un üzerinde çıkacağını, enflasyonu­n yüzde 8.5 civarında gerçekleşe­ceğini, cari açığın milli gelirimizi­n yüzde 5’i civarında kalacağını, ciddi bir kur artışıyla karşılaşma­yacağımızı gösteriyor.” Yaman Törüner yazmış.

Hemen sayfayı çevirelim, şunu da okuyalım:

“Konut piyasasınd­aki canlılık devam ediyor. Hem yeni konutların satışında, hem de ikinci el konutların satışında artış var.

(...) Konut satışların­daki canlılığın ardında yerli talep var. (...) Konut piyasasını­n genelinde yeni konutlara talep artarak devam ediyor. İkinci el konut piyasası da ilk el piyasa gibi büyüyor.

(...) Ocak ayında İstanbul’da her gün ortalama 250 yeni konut satıldı.”

Güngör Uras yazmış.

İyi ki muhalif gazetede yazmışlar ha... Biz yazsak “yandaş” derler, etmedikler­i hakaret kalmaz, üstüme iyilik sağlık.

 ??  ?? EQJLQ ARDIÇ
EQJLQ ARDIÇ
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye