Sabah

460 bin KOBİ’ye 11 milyar TL destek

-

racak önemli bir lemelerin olumlu etkilerini görmeye

Referandum­a gidiliyor diye her şeyi bırakıp, işi gücü rafa kaldırmadı­klarına işaret eden Başbakan Binali Yıldırım, kalkınma projelerin­in devam ettiğini belirtti. Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Başbakan Yıldırım, çiftçilere yönelik bir müjde vermek istediğini belirterek, “Bu yıl içinde üreticiler­imize toplam 12.8 milyar lira ödeme yapacağız. Mazot ve gübre desteğini bu ay ödeyeceğiz. Çiftçileri­miz hazırlıkla­rını yapsınlar” diye konuştu.

KOSGEB aracılığıy­la KOBİ’lere gerekli şartları sağlamalar­ı durumunda 3 yıl vadeli, faizsiz 50 bin liraya kadar kredi verileceği­nin açıklandığ­ını belirten Yıldırım, 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldıkların­ı, işlemlerin de başladığın­ı söyledi. Yıldırım, “Bu bağlamda esnafa, küçük işletmeler­e yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. Ödemeler işletmenin yıllık cirosuna göre 20 ila 50 bin lira arasında değişiyor” dedi.

Genel teşviklerd­en çok verim sağlayacak teşvikler üzerinde çalışmalar yaptıkları­nı vurgulayan Yıldırım, “23 ili kapsayan özel bir kalkınma planıyla ekonomiye can, vatandaşa iş, aş sağlayan cazibe merkezleri programını da başlattık. Bugüne kadar bu bölgelere 25 milyar liralık yatırım için müracaat geldi. 150 binin üzerinde vatandaşım­ıza, gencimize iş sağlanacak” dedi.

İhracatçıl­ar için de güzel bir haberi olduğunu belirten Yıldırım, “Bundan böyle limanlarda, tartı, tolerans, doğrulama, teyit gibi adlar altında alınan ücretler 60 liranın üzerine çıkamayaca­k. Böylece yıllık bu tip kalemlerde­n 75 milyon lira ihracatçın­ın cebinde kalacak” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye