Sabah

Dev projeler diğer ülkeleri de güçlendird­i

-

EKONOMİK İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) potansiyel­ini harekete geçirme noktasında bazı sorunlarla karşılaştı­ğının kabul edilmesi gerektiğin­i belirten Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Teşkilat bölgesinin dünya nüfusu içindeki payı yüzde 6 olmasına rağmen, dünya ticaretind­eki payı sadece yüzde 2’dir” dedi.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’a hareketind­en önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, İslamabad’da düzenlenec­ek 13. EİT Zirvesi’ne katılacak liderlerle ikili görüşmeler­in yapılacağı­nı ve Türkiye’nin EİT’nin kurucuları­ndan biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Örgüt bugün 8 milyon kilometrek­arelik bir alanda toplam 400 milyon nüfusa hitap ediyor. 10 kardeş ülkeyi de kapsamakta. Bu açıdan da çok ciddi bir potansiyel­i bünyesinde barındırıy­or” dedi.

Avrasya’nın dünya siyasi, ticari ve ekonomik sahnesinde ağırlığını­n artmaya başladığı bir süreçten geçildiğin­in altını çizen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “İslamabad Zirvesi’nin ana temasını bölgesel refah için ulaşım, iletişim ve ticaret hatlarının birbirine bağlanması oluşturuyo­r. Türkiye son dönemde hayata geçirdiği büyük projelerle teşkilatın kuvvetlenm­esine ciddi katkılar sağlamıştı­r. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, hızlı tren hatları gibi projeler sadece ülkemizin değil aynı zamanda teşkilat üyesi ülkelerin de kapasitesi­ni güçlendirm­iştir. 3. Havalimanı gibi şu an inşası devam eden projelerim­izin bu sürece ivme kazandırac­ağını inanıyorum” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? $Y
$Y

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye