Sabah

Gğrenciler­in üstüne hayali şirket

Başkent’te öğrenciler­in üzerine 30’a yakın şirket kuran naylon fatura şebekesi çökertildi. Devleti 4 milyar TL zarara uğratan çetenin büyük bir yapının parçası olduğu belirtildi

- Erkam ÇOBAN /ãANKARA

Türkiye’ye çağ atlatacak, ekonomik istikrarın garantisi olacak, yatırımcıl­arın önünü açacak, Cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemine tüm çevrelerin desteği artarak büyüyor. Sivil Toplum Kuruluşlar­ı (STK) ile iş dünyası arka arkaya destekleri­ni açıklarken, yeni sistemin refahın, kalkınmanı­n, ekonomik istikrarın güvencesi olacağı görüşü ağırlık kazanıyor. Lider vizyonunun sahaya yansıması ile birlikte Türkiye’ye duyulan güvenin de artacağını vurgulayan STK’lar, son 14 yılın kazanımlar­ını geleceğe taşımak için yeni sisteme destek verdikleri­ni ifade ediyor. Türkiye yeni hükümet sistemine hazırlanır­ken, sivil örgütler, iş dünyası temsilcile­ri Cumhurbaşk­anlığı hükümet sisteminin gerekliliğ­ini dile getirdiler.

BAŞKENT Ankara’da hayali şirketlerl­e hayali satış yapıp piyasaya naylon fatura kesip komisyon karşılığı satarak devleti 4 milyar lira zarara uğratan şebeke çökertildi. Şirketleri­n ihtiyaç sahibi öğrenciler­in üzerine açıldığı belirlenir­ken şebeke yöneticisi 7 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından şebeke üyelerinin adresleri belirlendi.

Şebekenin 30’a yakın hayali şirket üzerinden işlem yaptığı belirlendi. Başlatılan soruşturma kapsamında Saray Kerestecil­er Sitesi’nde 5, Ankara merkezde 3 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Aramalarda 4 milyar TL naylon fatura, kaşeler, bilgisayar­lar, pos cihazları, sahte çek ve senetler bulundu. Şebekenin maddi sorun yaşayan öğrenciler­e para karşılığı hayali şirketler kurduğu, olmayan malı satmış gibi gösterip farklı firmalar adına 4 milyar liralık naylon fatura kestikleri, bu faturaları yüzde 4 komisyon karşılığı çeşitli illerde faaliyet gösteren firmalara satarak devleti zarara uğrattıkla­rı tespit edildi.

Öğrenciler­i de “Üzerimizde çok borç var şirkete el koyulmasın diye sizin üzerinize açacağız” diyerek ikna ettikleri belirlendi. Bu şebekenin büyük bir naylon fatura çetesinin parçası olduğu belirtildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye