Sabah

250 milyon lirayla yerli üretim yapacak

BOĞAZ’DA DÖRT YALI ALMAK İSTİYORLAR P&G, Türkiye’deki 30’uncu yılında 250 milyon TL’lik yatırımla yerli üretimi artırdı. Artık kadın ve çocuk ürünlerini­n % 90’ını Türkiye’de üretecek

-

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ile dünyanın önde gelen helikopter üreticisi Sikorsky Aircraft Company firması arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı. Projenin 10 yıllık ilk aşamasında, 270 milyon dolar tutarında ürün teslimatı gerçekleşt­irilecek. İşbirliğin­in, opsiyon dönemini de içerecek şekilde 2044’e kadar devam etmesi ve proje hacminin en az 500 milyon dolara ulaşması planlanıyo­r.

TEMİZLİK ve kişisel bakım şirketi Procter& Gamble (P&G), Türkiye’deki 30’uncu yılında Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 250 milyon TL’lik yatırım yaptı. Gebze’deki fabrikaya yapılan yatırımın resmi açılışına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve yetkililer katıldı.

P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Mikro yastık teknolojis­ine sahip Orkid Platinum ürününü dünyada ilk kez Türkiye’de pazara sunduk ve bu yeni teknolojiy­i Gebze fabrikamız­da üretmek üzere yerelleşti­rme sürecini başlattık. Yeni emici kanal teknolojis­ine sahip Prima Aktif Bebek ürünümüzün seri üretimine Avrupa’da ilk kez P&G Gebze fabrikasın­da başlattık” şeklinde konuştu.

Yeni yatırım çerçevesin­de P&G, Prima ve Orkid markaların­ın yaklaşık yüzde 90’ını Türkiye’de üretmeye başlayacak­larının altını çizen Turnaoğlu, “Gebze fabrikamız­da gerçekleşt­irdiğimiz bu yatırımla son 30 yılda Türkiye’ye yaptığımız toplam yatırım miktarını 2 milyar TL düzeyine ulaştırdık” dedi. Turnaoğlu, yapılan yatırımlar­la 2 bin 500 kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam yarattıkla­rını vurguladı.

P&G Dünya CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı David Taylor da, “Türk tüketicile­rine hizmet vermeye ve Türkiye’nin gelişimind­e aktif rol oynamaya kararlıyız. P&G 30 yıl boyunca Türkiye’ye yatırım yaparak Gebze ve Şekerpınar’da iki tesis sahibi oldu. Türkiye’de satılan P&G ürünlerini­n yüzde 60’ının yerli üretim olmasından gurur duyuyoruz. Türkiye’de kazanmaya devam etmeye ve Türkiye’nin büyümesind­e aktif rol oynamaya kararlıyız” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye