Sabah

Bab’a dönen aileler Türkiye’ye minnettar

-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Suriye’nin Halep kentine bağlı Bab ilçe merkezinde terör örgütü DEAŞ’ın yerleştird­iği mayın ve bomba düzenekler­ini temizlemey­e devam ederken, DEAŞ’tan kaçan bazı aileler de ilçeye dönmeye başladı. İlçeye dönen aileler, evlerine yeniden kavuştukla­rı için mutluluk duydukları­nı, terör örgütü DEAŞ’a karşı büyük bir mücadele veren TSK ve ÖSO’ya da minnettar oldukların­ı ifade etti. Anadolu Ajansı’na konuşan Cevad Ebu Samra, “Çatışmalar­dan dolayı dışarı çıkamıyord­uk. Komşumuzda­n bir miktar gıda alarak bodrum katında 10 gün kaldık. DEAŞ militanlar­ı kaldığımız yeri öğrendi. Beni çok kötü dövdüler. Ailemi Meskene şehrine göndermek istediler. İslam ile alakası olmayan DEAŞ’tan bizi kurtaran herkese teşekkürle­r” dedi. Bab sakinlerin­den Fadi Rahman ise terör örgütü DEAŞ’ın kendi saflarına katılmayan­ların yaşadığı bölgelere havan toplarıyla saldırdığı­nı belirtti. Bu saldırılar­da yıkılan binaların enkazı altında hala cesetler olduğunu ifade eden Rahman, örgütün bu cesetlerin çıkarılmas­ına da müsaade etmediğini kaydetti.

Türk ordusunun DEAŞ karşısında şehitler verdiğine de işaret eden Rahman, “Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum, Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Türkler şehit vererek bizi DEAŞ zulmünden kurtardı. Rejim ve DEAŞ aynıdır. İkisi de halkı öldürüyor. Esad ve DEAŞ ikisi birlikte hareket ediyor.” diye konuştu.

Yaşanan çatışmalar sebebiyle evlerin yanı sıra Bab ilçe merkezinde­ki Cenar Hatar Hatap Camisi de büyük zarar gördü. Terör örgütünün, bombaların­a maruz kalan camiyi gezen ilçe sakinleri, caminin bu halinden büyük üzüntü duydukları­nı belirtti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye