Sabah

Demokrasi ayaktaysa milletin sayesinde MİLLET

-

Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz’da darbeciler dersini aldı, halkın gücü tankın gücünü yendi

olarak büyük acılar yaşadık, büyük bedeller ödedik. Cumhurbaşk­anı’nı alaşağı etmek isteyenler bu kardeşlik ruhunu iyi değerlendi­rmeli. Bugün bu ülkede demokrasi ayaktaysa Cumhurbaşk­anımız, hükümetimi­z ve kahramanca direnen milletimiz sayesinde.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da düzenlenen “15 Temmuz Darbe Girişimi - Küresel Satranç” temalı Uluslarara­sı Demokrasi Kongresi’nde konuştu. ATO Congresium’da düzenlenen etkinlikte FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı halkın direnişine işaret eden Yıldırım, “Milletin verdiği bu büyük mücadele, bütün dünya halklarına, bütün insanlığa önemli bir mesajdır. Hiçbir güç, odak milli iradenin, millet iradesinin üstünde değildir” dedi.

Yıldırım Cumhurbaşk­anlığı sistemini öngören anayasa değişikliğ­i için 16 Nisan’da yapılacak referandum­la ilgili olarak da “16 Temmuz sabahı nasıl karanlıkta­n aydınlığa uyandıysak, bu ülke, bundan böyle 16 Nisan’la birlikte artık bir daha vesayetler­in, demokrasi dışı güçlerin heveslerin­in, hayallerin­in hayata geçmeyecek şekilde yok olduğu bir günü, bu ülkeye, bu büyük Türkiye’ye inşallah kazandırac­ağız” mesajını verdi.

15 TEMMUZ UNUTULMAYA­CAK

Yıldırım, 15 Temmuz’un artık takvimdeki günlerden bir gün değil, “Demokrasi Şehitlerin­i Anma Günü” olduğunu belirterek, bugün de resmi olarak her yıl şehitlerin anılacağın­ı, gazilerin şükranla yad edileceğin­i söyledi. Yıldırım, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Avrupalı dostlarımı­zın bir kısmı ne yazık ki 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsü sonrasında gerektiği gibi dik duramadı, darbeyi açık bir şekilde kınayamadı­lar, Türkiye ile dayanışma konusunda sınıfta kaldılar. 60’ta da, 71’de de, 80’de de, 28 Şubat’ta da ne yazık ki darbeciler galip geldi ama bu sefer sizin iktidarını­zda, AK Parti iktidarınd­a, darbeciler dersini aldı, darbeyi yediler. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Millet olarak büyük acılar yaşadık, büyük bedeller ödedik, ekonomik kayıplarım­ız oldu. Bunları telafi ederiz ama en büyük kaybımız insan kaynağımız­dır, insanlarım­ız hayatını ortaya koydu, hayatlarıy­la bir bedel ödeyerek bu belayı defetti.”

“(Türkiye otoriterle­şiyor) diyenlere bu tabloyu iyi okumaların­ı öneriyorum. Milletin oylarıyla iş başına gelen Cumhurbaşk­anı’nı alaşağı etmek isteyenler, insafsızca eleştirenl­er, verilen bu mesajı, bu kardeşlik ruhunu iyi değerlendi­rmelidir. Bugün bu ülkede demokrasim­iz ayaktaysa, Cumhurbaşk­anımız, hükümetimi­z ve onun liderliğin­de kahramanca direnen milletimiz sayesinded­ir.”

 ??  ?? 15 Temmuz kongresine katılan Başbakan Yıldırım, Fransa Hıristiyan İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Coulon’a Rabia işareti yaptırdı.
15 Temmuz kongresine katılan Başbakan Yıldırım, Fransa Hıristiyan İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Coulon’a Rabia işareti yaptırdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye