Sabah

‘Dalış sevdamdan asla vazgeçmem’

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın hayata döndürdüğü kadın dalgıç Şenay Ertorun, dalış sevdasının tükenmeyec­eğini söyledi. Yıldırım ise “Ağzındaki aparat çıkınca su yutup paniklemiş” dedi

-

Kocaeli Karamürsel’de batan “Üsküdar” vapurunda ölenleri anmak için daldığı sırada baygınlık geçiren Şenay Ertorun ve onu kıyafetiyl­e suya atlayıp karaya çıkaran Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım o anları SABAH’a anlattı. Kendisi de dalgıç olan ve olay anında kravatını ve ceketini çıkararak denize atlayan Yıldırım “Su yutup sıkıntı yaşadığını anladım” dedi. Ertorun ise “Dalmaktan asla vazgeçmem” diye konuştu.

SOĞUK SU ŞOKE ETTİ

İzmit Körfezi’nde 1 Mart 1958’de yolcu vapuru Üsküdar fırtına nedeniyle batmış, olayda 272 kişi ölmüştü. Karamürsel Belediyesi’nin düzenlediğ­i anmada da Ertorun, kayıpların anısına denizin dibine çelenk bırakmak istemişti. İşte anlattıkla­rı:

Şenay Ertorun: İstanbul Üsküdar’da oturuyorum ama her yıl Karamürsel’e anmaya gidiyorum. Üç kardeşiz. Düğün fotoğrafçı­lığı yapıyorum. Suya atlarken yapılması gereken her şeyi yaptım. Ancak suyun soğukluğu nedeniyle bir şok yaşadım. O an panik yaptım. Etkinliğe gönüllü olarak katıldım. Bu talihsiz olay benim dalış merakımı sekteye uğratmaz. Bir süre dinlendikt­en sonra kurslara devam edeceğim. Zaten yeni başlamıştı­m. Başkan bana ‘Asla dalmaktan vazgeçme’ dedi çıktıktan sonra. Ben de ‘Devam edeceğim dalmaya başkanım’ dedim. En kısa sürede Karamürsel’e gidip kendisini ziyaret edeceğim. Dalmaktan asla vazgeçmem. Bir yıldır kursa gidiyorum. Yaz tatili ve hafta sonları dalış yapmak için eğitim alıyorum. Suyun soğuk olmasından dolayı yaşadığım şok paniklemem­e neden oldu. Bu talihsizli­k beni dalış sevdamdan vazgeçirem­ez.

İsmail Yıldırım: Dalgıcım. Karamürsel Su Altı Derneği’nin kurucu üyesiyim. Şenay Hanım, heyecandan olacak süratle su üzerine çıktı. Yardım istedi. Herkes şaşkındı ama ben bu işi biliyordum. Ne hissettiği­ni en iyi bilenlerde­nim. Çok basit bir olaydır. Elbiseyi şişirseydi kendisi çok rahat kurtulacak­tı. Ama o anın psikolojis­i, baskısı ile bunu yapamadı. Bu işle uğraşanlar bilir. Suyun içinde bir anda bütün hâkimiyeti kaybedersi­niz. Şenay Hanım’ın ağzındaki aparat çıkınca su yutmuş. O panikle tekrar aparatı takamadığı­nı gördüm. İskeleden “Elbiseyi şişir” diye bağırdım. Ancak o panikle duyması mümkün değildi. Daha fazla su yutup ciğerlerin­de önemli tahribat olabilirdi. Kendisi anma etkinliği için dalış yapacak hocalara ‘Ben de dalmak istiyorum’ deyince hocalar ‘Olur’ demişler. Henüz tek yıldız olduğu için yanında mutlaka dalış hocası olması lazım. Kötü bir şey olmaması sevindiric­i.

 ??  ?? Başkan Yıldırım, boğulma tehlikesi geçiren kadın dalgıcı böyle kurtarmışt­ı.
Başkan Yıldırım, boğulma tehlikesi geçiren kadın dalgıcı böyle kurtarmışt­ı.
 ??  ?? Başkan Yıldırım
Başkan Yıldırım
 ??  ?? Şenay Ertorun
Şenay Ertorun
 ??  ?? Erhan ÖZTÜRK SA%A+
Erhan ÖZTÜRK SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye