Sabah

$/0$1<$·'$1 Kh6T$+ T$9,5

-

TERÖR örgütü PKK ve FETÖ’ye ifade özgürlüğü adı altında açıkça destek olan Almanya, referandum öncesi ülkede Türk vatandaşla­rıyla bir araya gelecek olan bakanların programlar­ına bile tahammül edemedi. Baden Württember­g eyaletinin Gaggenau kentinde dün akşam Avrupalı Türk Demokratla­r Birliği’nin (UETD) düzenlediğ­i ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşmacı olarak katılacağı program “güvenlik bahanesiyl­e” yasaklandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Köln’deki programı da açıklanmay­an bir nedenle engellendi. Küstah tavra tepki gösteren Bozdağ, “Her defasında insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü üzerine konuşmalar yapan ve kendileri dışındaki herkesi bu konuda eksikleriy­le suçlayan Alman makamların­ın, Türk toplumunun bir toplantı yapmasına tahammül etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

İnsan haklarıyla bağdaşmaya­n bir yaklaşım sergilendi­ğini vurgulayan Bozdağ, “Bu ne biçim bir demokrasid­ir ki teröristle­r için her şey serbest. Her türlü özgürlük, destek var ama meşru hükümetler için büyük engeller çıkartılıy­or. (...) Toplantı iptal edilince ben de Alman Adalet Bakanı ile görüşmemi iptal ettim” diye konuştu.

Almanya’nın demokratik bir hakkı engellediğ­ini söyleyen AB Bakanı Ömer Çelik, “Böyle yaparak demokrasil­er arasındaki köprüleri zedeliyor, ideolojik ‘Berlin Duvarları’ inşa ediyorlar” dedi.

Almanya’nın tutumunu kınayan Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “Bu skandal kararın PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerin­e kucak açan bir ülkede alınması Avrupa’nın geleceği açısından endişe vericidir” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin tepkisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçis­i Martin Erdmann’a da iletildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye