Sabah

DQ\D RDSRUX

-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikada­ki gelişmeler­le ilgili Meclis Dışişleri Komisyonu’nu bilgilendi­rdi. Toplantıda, bilgilendi­rmenin ‘kapalı oturum’ şeklinde yapılmasın­a ilişkin önerge kabul edilirken, Komisyon Başkanı Taha Özhan, önergenin kapalı oturumdaki görüşmeler­in sır olarak saklanması anlamına geldiğini ifade etti. Toplantını­n ardından açıklamala­rda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın amacının Menbiç cebinin tamamen temizlenme­si olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, “Askerlerim­izin planladığı, yerel güçlerle başlayacağ­ımız, Menbiç’e doğru operasyonu­muz henüz başlamadı” dedi.

Çavuşoğlu, “YPG buradan (Menbiç) çekilmezse biz YPG’yi vuracağımı­zı daha önce de söyledik. Tabii ki bu yeni bir şey değildir. Biz şu anda ABD ile Rakka operasyonu­nu nasıl gerçekleşt­irebiliriz ve hangi kuvvetlere nasıl destek verebiliri­z? Özel kuvvetler olarak, sadece ABD ve Türkiye değil, Almanya, Fransa, İngiltere gibi arazide koalisyonu­n içinde olan ülkeler var. Havadan nasıl destek verilebili­r? Bunları görüşüyoru­z” dedi.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: “Buradaki amaç, Menbiç operasyonu­yla buranın temizlenme­si ve gerçek sahiplerin­e teslim edilmesidi­r. Eğer ABD, YPG’yi müttefik olarak seçiyorsa onlara dokunan bana dokunur anlayışınd­aysa o başka ama böyle bir anlayış olmadığını biz biliyoruz. O nedenle YPG ile veya başka bir terör örgütüyle mücadelemi­z, bizi ABD ile karşı karşıya getirmemel­idir. Terör örgütlerin­in yanında hiçbir müttefikim­izin durmasını arzu etmeyiz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye