Sabah

Yaraların ilacı!

5PQVn ZV Warlaklığı 'enerba Içe takımı için rakibe göre değil maça göre değiāi-ZPr

- GàSDBO BİLGİÇ

Bu maç sonrasında bu sezonun Fenerbahçe’si için net bir cümle kurabiliri­z; “Önemli maçların, kazanan takımı...” Ne zaman “yumurta kapıya gelse” o karşılaşma­yı kendileri için istenen skorla bitirmeyi başardılar. Beş maçtır kazanamaya­n takımı şikayet ederken, “Manchester’ı, Feyenord’u, Galatasara­y’ı, Beşiktaş’ı yenen bunlar değil miydi?” diyerek, ikilemi vurguladık. Advocaat “yetersiz” dedikçe, “O zaman, o maçları nasıl kazandın?” diye de karşısına çıktık.

Fakat, topun yuvarlaklı­ğı Fenerbahçe takımı için rakibe göre değil, maça göre değişiyor. Ne zaman ki, kritik noktaya geliyorlar, maçı kazanmak adına mücadele üretip, yüksek konsantras­yon ile oynayıp, tabelayı da yanlarına alıyorlar. Ligden kopuş gerçekleşi­nce, yürüyecekl­eri tek hedefi elden kaçırmamak adına çıktılar sahaya. Sergen Yalçın altı rotasyon yapmıştı, Advocaat beş. Kayseri aslarını kulübeye oturtmuştu, Fenerbahçe ise sahaya sürmeyi tercih etti. Zorunlu değişiklik­ler de vardı bu kararda. Dökülen Sow, Volkan ve İsmail, yerlerini terk etmek zorundaydı­lar.

İlk dakikadan itibaren istekli bir baskı kurdular, mümkün olduğunca tempoyu zorladılar. Kayseri’ye pozisyon vermeden golü arıyorlard­ı; yine Lens’in çabuk düşünmesiy­le Fernandao’nun ilk golü geldi.

İkinci yarıda bekleyen Fenerbahçe çıktı ortaya. Bu kez skoru cebine koyup, fırsat kollayan bir akılla sürdüler maçı. Rakibin gardını düşüren golü de Fernandao hazırladı. Topu kaptı, pası attı, sonra da golü. İstanbul’a net bir skorla dönüyorlar. Sadece yarı final için bir bilet yok ellerinde, beş maçlık galibiyets­izliğin ölü toprağını attılar üstlerinde­n. Bu sevince hem takımın, hem de taraftarla­rın çok ihtiyacı vardı. Aziz Yıldırım küçümsediğ­i, beğenmediğ­i, şikayet ettiği Ziraat Türkiye Kupası’na cankurtara­n olarak bakıyor artık. Gün değişiyor, devran dönüyor. Büyüklerim­iz söylemiş zaten; “Büyük lokma ye, büyük laf etme...”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye