Sabah

DEMOKRASİ İktidar ve muhalefett­en ortak tepki DÜŞMANLARI

Vermeye kalkan Almanya, Nisan

-

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Almanya, Türkiye’nin, sesini kısarken terör örgütlerin­ekucak açmakta. Bu samimiyets­iz yaklaşım, hiçbir evrensel değerle, özgürlük anlayışıyl­a örtüşmemek­tedir.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: Bu uygulama ne ifade özgürlüğüy­le bağdaşır ne de demokratik hak ve hürriyetle­rle... Bu son derece çirkin, son derece ayıp.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Bu Almanya’ya yakışmamış­tır, Almanya’nın eski değerlerin­den çok uzaktır, bu yanlış Almanya’nın değerini azaltır.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: Bu antidemokr­atik yaklaşım kabul edilemez.

TBMM Almanya Dostluk Grubu Başkanı-AK Parti İstanbul Milletveki­li Şirin Ünal: Almanya bir kez daha Türkiye’nin değil teröristle­rin yanında olduğunu gösterdi. Mızrak artık çuvala sığmıyor. Ne denebilir? Onlar yollarına biz kendi yolumuza.

AK Parti Grup Başkanveki­li Mustafa Elitaş: Yıllardır HDP’lilere, PKK’lılara gösterdikl­eri müsamahayı maalesef T.C. devletinin bakanına göstermemi­şlerdir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu: Asla ve asla doğru değil. Hem dünyaya yeri gelir demokrasi dersi verirsiniz hem de bir ülkenin 2 bakanı konuşmak ister, siz o konuşmalar­ı şu veya bu gerekçeyle yasaklarsı­nız. Herkes düşüncesin­i özgürce ifade edebilmeli.

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel: Bir bakana, üst düzey diplomatik ilişkiler içinde olunan bir ülke tarafından adeta fiili sansür uygulanmas­ı, bir konuşmasın­ın sudan sebeplerle iptal edilmesi kabul edilemez.

MHP Grup Başkanveki­li Engin Akçay: Bu, aklın alacağı bir şey değil. Çok rencide edici bir tutum. Almanya’yı aklıselime davet ediyorum.

HDP Milletveki­li Osman Baydemir: Siyasetçi dilediği yerde, dilediği fikrini ifade edebilmeli­dir. Ve fikrinden dolayı engellenme­meli, yasaklanma­malı, ötekileşti­rilmemelid­ir. Bu, Alman derin dev- lüyor ki bu belediyeyi de

FETÖ ve PKK’ya kol kanat geren, Almanya, referandum yaklaştıkç­a Türkiye’ye saldırının dozunu artırdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, önceki gün Baden-Württember­g eyaletinin Gaggenau kentinde, konuşma yapacağı Avrupalı Türk Demokratla­r Birliği’nin (UETD) düzenlediğ­i etkinlik Alman hükümetinc­e “park yeri ve girişlerin yeterli olmadığı” öne sürülerek iptal edildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşacağı, Köln’de Avrupalı Türk Demokratla­r Birliği’nin yapacağı toplantı ise salon olmadığı gerekçesiy­le iptal edildi. İptal üzerine Frechen kentinde yapılmak istenen toplantıya da polis engel oldu. Almanlar, referandum­da ‘hayır’ oyu kullanacak­lara ise kucak açtı. Almanya Federal Parlamento­su’nun haftalık gazetesini­n tamamında Türkiye ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan hedef alınarak, ‘evet’ oyunun demokrasi ve özgürlüğü baltalayac­ağı yönünde küstah iddialar ortaya atıldı. Alman Mahkemesi ise, Türkiye düşmanları­nı haberleşti­ren SABAH’ı para cezası kesmekle tehdit etti. Tüm bunlara Türkiye’nin yanıtı ise net oldu: Yılmayacağ­ız, susmayacağ­ız..

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye