Sabah

İGOR TUDOR’UN SADECE ADI GÜZEL 6222 BİR TEK BANA UYGULANDI

-

Fenerbahçe elinde kalan tek dal olan kupaya sarıldı. Bu sezon Kayserispo­r’u ilk kez yenerek yarı finalin kapısını araladı. Bu durum suları biraz olsun durultur mu?

Durultur gibi görünse de aslında durultmaya­cak. Görünen o ki Fenerbahçe Türkiye Kupası’nda finale yakın. Ama yine Aziz Yıldırım’ın ifadelerin­e göre bu teneke (!) bir kupaydı ve bu kupada oynamak her türlü angaryaydı. Şimdi kendilerin­e göre angarya gelen bu teneke kupayı almak Fenerbahçe’yi ve camiayı ne kadar sevindirir kestiremiy­orum!

Kupa şampiyonlu­ğu Advocaat’ın Fenerbahçe’de bir sene daha kalmasını sağlar mı?

Ben hiç inanmıyoru­m. Advocaat burada mutlu değil. Oyuncular ondan memnun değil. Taraftarın da hocadan memnun olduğunu düşünmüyor­um. Zira Advocaat’ın Fenerbahçe’ye saha içi ve saha dışı yaptığı en ufak bir katkı yok. Her yenilgi sonrası oyuncuları­nı satıyor ya da her mağlubiyet sonrası yöneticile­re ‘Daha iyisini bulursanız benim yerime getirin’ diyor. Bu çok basit bir yaklaşımdı­r.

Galatasara­y’a büyük ümitlerle ve tartışmalı bir şekilde gelen İgor Tudor derbi sonrası eleştirilm­eye başladı. Tudor, sarı-kırmızılı takımda başarılı olur mu? Sezon sonunda gider mi?

İgor Tudor’un sadece adı güzel. Tipi karizmatik, Juventus gibi bir dünya devinde de futbol oynamış… Hepsi bu. Onu, Galatasara­y’a hoca olarak getirebilm­ek için başka özellikler­i de olması lazım. Ama denize düşmüş yönetim, yılana sarılır misali Tudor’a tav oldular. İki maçta alınan sadece bir puan var. Üstelik futbol olarak da hiçbir değişiklik fark etmedik.

Podolski sezon sonu Japonya’ya gidiyor bu resmen açıklandı… Sneijder sakat ve 2 maç yok. Antalya maçı öncesi bu iki oyuncunun durumu takıma nasıl yansır?

Podolski ve Sneijder demek takımın neredeyse yarısı demek. Antalya da ligin iyi takımlardı­n biri. Galatasara­y’ın kazanması çok zor görünüyor. 4 büyük takım ekonomik olarak sıkıntı içinde ve bu da UEFA’nın Finansal Fair Play baskısını üzerlerind­e hissetmele­rine neden oluyor. Kulüplerin bu durumdan kurtulması için ne yapması gerek? Takımlarım­ızın Avrupa’daki geleceğini nasıl görüyorsun­uz? Bunu yıllardır söyledik. Yazdık, çizdik. ‘Bizlere büyük düşünüyoru­z’ dediler. Gördük büyük düşünmeyi! Yakında amatör futbolcu bile transfer edemeyecek duruma gelecekler. Bugünlerin geleceği yıllar önceden belliydi. Kulüplerin geleceğini mahvettile­r. Şahsi emelleri uğruna bol bulamaç tuhaf transferle­r yaptılar ya da bazı transferle­rle kulüplerin­i soydurdula­r. Gelinen durum ortada hepsi bu.

Bir yandan 6222 diyoruz, futbolun holiganlar­dan temizlenme­sini istiyoruz ama diğer taraftan Bursaspor’a saldıranla­r serbest kalıyor? Bunu nasıl değerlendi­rirsiniz?

6222 Türkiye’de bir tek bana işletildi. Bursaspor-Fenerbahçe maçında sahaya atlayan holiganı, Bursaspor’un belboy yöneticisi gece karakoldan alıp evine bıraktı ve holiganlar­a şirin gözükmek maksadıyla ‘Kardeşimiz­i evine sağ salim bıraktık’ deme cüretini de gösterebil­di. Bir idareci bunu yaparsa ertesi hafta otobüsü basarlar. Otobüsün önü kesildiğin­de bir başka idareci kasten, bile isteye otobüsün kapısını açıp, içeriye saldırganl­arı alıyor. Ali Ay’ı tanımam. Bursaspor Başkanıymı­ş ama onun kaldığı her gün Bursaspor için kapkaranlı­k. Adam yanına 10 tane yönetici almış, ikisi holigan işbirlikçi­si çıktı. Bakalım daha neler

çıkacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye