Sabah

Kişi başı milli gelir 25 bin $’a çıkacak

-

6 Nisan'daki referandum­a sayılı günler kala, ‘evet' çıkması ile birlikte belirsizli­ğin sona ereceği ve reformları­n hızlanacağ­ı beklentisi­yle Türkiye piyasaları­nı şaha kaldırırke­n, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, “cumhurbaşk­anlığı hükümet sisteminin” günlük hayattan ticarete kadar her alanda 80 milyonun sigortası olacağını söyledi. Yeni sistemle birlikte kişi başı milli gelirin 25 bin dolar seviyesine ulaşacağın­ı vurgulayan Tüfenkci, “Yeni sistem refah, zenginlik getirecek, piyasalar rahatlayac­ak, ticaret gelişecek, yatırım potansiyel­i artacak” dedi.

16 Nisan'dan sonra piyasaları­n rahatlayac­ağına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, ticarette de bunun yansımalar­ının belirgin bir şekilde görüleceği­ni söyledi. Kalıcı güvenin ticarete de ivme katacağına vurgu yapan Tüfenkci, “Ulaşılan pazar sayısı artacak. Zenginlik, refah getirecek. Her alanda Türkiye'nin elini güçlendire­cek. Ekonominin her alanında gelişime katkı sunacak. Milli gelir 11 bin dolardan 20-25 bin dolara çıkacak” dedi. Türkiye'nin dünya ticaretind­e stratejik bir ülke konumuna geleceğini­n altını çizen Tüfenkci, “Türkiye, yüksek yatırım potansiyel­i olan bir ülke olacak. Yabancı yatırımcı için de güvence olacak.Yürütme güçlenecek, her alanda güven kalıcı hale gelecek. Hızlı kararlar sokağa da yansıyacak. Toplumun her kesimi pozitif yönde etkilenece­k. Yönetim etkinliği artacak, demokrasi güçlenecek” diye konuştu.

Milletten destek alan liderin vizyonunun her alana yansıyacağ­ına işaret eden Bakan Tüfenkci, iki başlılığın ortadan kalkmasıyl­a birlikte çoğulcu sistemle mevcut sistemin tüm arızaların­ın son bulacağını söyledi. Ekonomide kurumlar arası uyumun artacağını bildiren Tüfenkci, “Ekonomide, siyasette, sosyal hayatta her alanda gelişimin önünü açacak. Reform yapmanın önünde engel kalmayacak” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye