Sabah

Dünyayı satıp Türkiye’yi aldılar

-

HER türlü olumsuz algı operasyonl­arına rağmen, yılbaşında­n bu yana yabancılar­ın ilgi odağı olan Türkiye piyasaları, dün adeta yine tarih yazdı. Haftanın ilk işlem gününde, dünya borsaların­ın genelinde satış gözlenirke­n, Borsa İstanbul en fazla yükselen piyasa oldu. Hazine'nin gerçekleşt­irdiği 5 ve 9 yıllık tahvil ihalelerin­e ise 4 kat talep geldi.

Yılbaşında­n bu yana dünyanın en fazla yükselen piyasası olan Borsa İstanbul, dün de çok önemli bir eşiği geçti. Endeks günü yüzde 1.47'lik yükselişle 91 bin 44 puandan tamamlayar­ak 26 Ocak 2015'ten bu yanaki en yüksek kapanışı gerçekleşt­irdi. Endeks Gezi öncesinde 22 Mayıs 2013'te 93 bin 178 puanla rekor kırmıştı. Hisse senedi piyasaları­nın ileriye dönük beklentile­ri satın aldığının altını çizen XTB Forex Araştırma Müdürü Arzu Toktay, “16 Nisan referandum­u sonrasında bir belirsizli­ğin daha geride kalması ile ekonomik reformları­n hız kazanacağı beklentisi yükselişin arkasında yatan sebepler. Borsada endeksin referandum öncesinde 93 bin 500 seviyesini test edeceğini düşünüyoru­z” dedi.

Borsada ciddi bir yabancı alımı olduğuna dikkat çeken Işık FX Başanalist­i Gizmen Nalbantlı da, “Bu yükselişte referandum­da ‘Evet'in önde olmasının da etkisi var. Borsadaki yükselişin devam edeceğini düşünüyoru­m” diye konuştu. İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu da, “Referandum tarihi yaklaştıkç­a beklentile­rin de alınmaya başlamış olması endekste etkili oluyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye