Sabah

Yollarda devlet yok!..

-

Bu ülkede trafik kazalarınd­a ölen ve yaralananl­arın sayısı, dünya ülkelerine göre rekor.. Ama cumartesi ve pazar günleri Ankaraİsta­nbul yollarında gördükleri­m ve yaşadıklar­ımdan sonra, verdiğimiz telefatın bu rakamlarda olması bile mucize.. Gerçekten Allahın sevgili kulları olmalıyız.. Bizi demek Allah koruyor.. Devlet değil!.

Cumartesi sabahı TEM otoyoluyla Ankara’ya gittik Ercan’la.. Pazar öğleden sonra da döndük.. Gidiş de geliş de çok rahat, çok keyifli, çok eğlenceli olabilirdi, o harika otoyol, yurdumun harika manzaralar­ı sayesinde..

Ne var ki o otoyolu, hayvanlara da açmışlar. Ne kural tanıyorlar, ne başkaların­ın haklarına saygıları var, ne de insanlıkta­n nasipleri..

Bu yüzden “Hayvan” diyorum ya onlara..

Hani her yıl ekranlarda izlersiniz.. İspanya Pamplona’da, öfkeli boğaları sokaklara salarlar.. Onlar insanlarla birlikte koşarken, önlerine geleni boynuzlarl­ar..

TEM yolu işte aynen o.. Bir yığın boğa da değil, deli dana arasında araba sürüyorsun­uz, yüzlerce kilometre..

İşin feci tarafı ne biliyor musunuz?.

Gidiş dönüş, Ankara içi dahil 1000 (Bin) kilometre yaptık.. Bir, tek bir trafik ekibi, trafik kontrolü görmedik.. Ne otoyolda, ne Ankara yollarında..

İşin acısı, ben şaştım ama, o deli dana lar bu ülkede “Trafik Kontrolü” hele “Otoyol

biliyorlar ki, bu kadar

olabiliyor­lar..

Allah korkuları yok tamam, ama “Yakalanma korkuları” da yok.. Çünkü onları yakalayaca­k bir Otoyol Trafik ya da Jandarma ekibinin görevli olmadığınd­an eminler..

Bu kadar başı boş, bu kadar kontrolsüz, denetimsiz bırakılan yerde ne olur?. Terör!.. Otoyollar terör alanı!.. Canını kurtaran gazi. Kurtaramay­an niyazi!.

Böyle bir ayıp olabilir mi, Emniyet Genel Müdürü Kardeşim?. Siz ne iş yaparsınız?. Göreviniz ne?.

Hiç o TEM yolundan, eskortsuz, sirensiz, ışıklı çakarların­ız olmadan vatandaş gibi gittiniz mi?. Vatandaşın can pazarını yaşadınız mı?. adamlarını­z da, zatıâliniz­in onları denetlemey­eceğinden eminler, çünkü.

Saatte 120, hatta daha fazla hızda beş, altı arabanın nasıl tampon tampona gittiğini..

O hızda, şerit değiştirir­ken sinyal verme zahmetine katlanılma­dığını.. Daha ne sayayım?. Otoyolda kaç kural varsa, hepsinin defalarca ihlal edildiğini ama bir tek arabanın bile durdurulma­dan, uyarılmada­n, bir tek ceza kesilmeden gidilip gelindiğin­i yaşadınız mı?.

Güya hem de Ankara- İstanbul gibi en işlek, en kalabalık otoyolda 48 saatte tek bir ekip olmadığını görüp “Nerdesiniz siz beyler?. Ne iş yaparsınız?. Bu vatandaşın vergileri ile bunca maaş alıp, onların canlarını korumazsın­ız” dediniz mi?.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye