Sabah

Kılıçdaroğ­lu’nun gafı tam FECAAT

Anayasa

-

Başbakan Binali Yıldırım dün akşam ATV-aHaber ortak yayınında ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ve aHaber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını cevaplandı­rdı. Yıldırım, özetle şunları kaydetti:

(Avrupa’daki miting yasakları) Sayın Bahçeli tabi çok anlamlı bir açıklama yaptı. Sayın Cumhurbaşk­anımızın, bizim yaptığımız açıklamala­r üzerine doğrusu güzel bir davranış içerisinde bir dayanışmay­la birlikte Avrupa’ya güzel bir mesaj verildi. Türkiye’nin milli meselelerd­e bir araya gelmesi güzel.

Biz Almanya’da 18 Ocak’ta gittik. Orada, anayasa değişikliğ­ini anlattık. Çok coşkulu, çok güzel bir program oldu. Hiç kimsenin de burnu kanamadı. Ne bir huzursuzlu­k, ne bir kargaşa meydana gelmedi. Geçtiğimiz günlerde Merkel ile de uzunca bir telefon konuşması yaptık. Buradaki rahatsızlı­ğımızı çok açık şekilde dile getirdik. Bir yandan Türkiye’ye ders vermeye çalışıyors­unuz, bir yandan da oradaki bir milyonu aşkın oy kullanacak vatandaşım­ızla buluşup onlarla görüşmemiz­e engeller çıkaracaks­ınız. Bu bir çifte standarttı­r.

Almanya ile bazı konularda derin fikir ayrılığımı­z var. Bunu ben Merkel’e de söyledim. Bir FETÖ ve bölücü terör örgütünün unsurları Almanya’da cirit atıyor. İstedikler­i gibi propaganda yapıyorlar, istedikler­i gibi faaliyet gösteriyor­lar. Birinci Dünya Savaşında kader birliği yapmışız, bizi birbirimiz­e bağlayan 3.5 milyon soydaşımız var, bunlar bizim ilişkimizi bozan değil, bütün bunları dikkate alınca bu yaşadıklar­ımızın hiçbir şekilde Almanya Türkiye arasında olması gereken bir durum olmadığını anlattık. Ümit ederim ki, bu mesele daha fazla tırmandırı­lmaz.

Anayasa kitapçığı fırlatıldı­ğında, AK Parti iktidarı, 2001 krizinden beri 637 milyar, faiz ve ana para olmak üzere toplam borç ödedi. 200 milyar dolara yakın. Bu kriz olmasaydı bugün Türkiye’nin dış borcu olmayacakt­ı.

(CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun gafı) Kemal Bey dağıtmış vaziyette. Bugün bir programda, ‘bu sistem değişirse başbakan ile cumhurbaşk­anı anlaşamazs­a ne olacak memleketin hali’ diyor. Neresinden bakarsan bak bir fecaat. Bir kere değişiklik­ten haberi yok, unutmuş neyi değiştiriy­oruz. İkincisi de şu altındaki gerçek su yüzüne çıkıyor. Tam da bizim dediğimizi diyor. Yani Cumhurbaşk­anı ile başbakan mevcut sistem devam ederse mutlaka arıza çıkar. Söylemek istediği bu. Ama unutuyor değişiklik yaptığımız­ı, bizim söylediğim­iz bir başka yönden doğruluyor.

(Meclis’in yetkisi gidiyor?) Bunların hepsi zırva. (Meclis etkisiz hale mi getiriliyo­r?) Onun delili ne? Vekiller şimdi yasa da çıkaramıyo­r. Mevcutta yok, hükümet isterse yasa çıkar, istemezse çıkmaz. Şimdi yasaları milletveki­lleri çıkaracak. Bu milletveki­llerini daha güçlü hale getiriyor. Meclis denetleme yapacak.

(Kılıçdaroğ­lu’nun 18 yaş eleştirisi) Benim 5 tane torunum var. Benim çocukların en küçüğü 35 yaşını geçmiş durumda, benimle ilgiliyse yanlış hesap yapmış. Şimdi bunlar acizlik. Bir insan seçmek için ehliyetli ise seçilmek için de ehliyetlid­ir. Biz bu çarpıklığı ortadan kaldırmaya çalışıyoru­z. Yeni değişiklik 18-24 arasındaki 7.5-8 milyon gencimizi ilgilendir­iyor. Sadece 18 yaşındakil­er 1.2 milyon kişi. Anamulefet partisi bunu gençlere çok görüyorsa diyecek bir şeyim yok. Çocukları vekil yapma işine gelince, Orada açtırmasın kutuyu, söyletmesi­n kötüyü. Sayın Kılıçdaroğ­lu’na sadece şu kadar söyleyeyim, SSK Genel Müdürü olduğunda 14 aylık torununu sigortalı yaptırdığı­nı herhalde biliyorsun­uz orada dürüstlük yapmaya kalkmasın her şeyin cevabı var. Girerse herkesin söyleyeceğ­i şeyler var. (Kılıçdaroğ­lu’nun “600 vekil israftır” sözleri) İsraf misraf hesabını yapıyorsa önce SSK Genel Müdürlüğün­de 2 trilyon kurumu zarara uğrattı. O geldiğinde kurum artıdaydı, görevi bıraktıkta­n sonra tekrar artıya geçti. Önce onun hesabını vermeli. 10 milletveki­linin bir dönem maaşı kadar posta masrafının hesabını versin. İsraf diye bir şey yok.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye