Sabah

‘Yeni bir milada hazırlanıy­oruz’

Emine Erdoğan: 15 Temmuz küresel ölçekte de benzeri az görülmüş bir sivil direniş örneği, demokrasi zaferidir. Sivil bir anayasa ile darbeler tarihini hep birlikte kapatacağı­z

-

Üsküdar Belediyesi’nce dün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti­yle Adile Sultan Sarayı’nda “İz Bırakan Kadınlar Zirvesi” düzenlendi. Zirveye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Yemen, Pakistan, Hollanda gibi ülkelerden kadın politikacı, aktivist ve sosyal girişimci kadınlar ile 15 Temmuz’un kadın gazileri katıldı.

Emine Erdoğan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana ülkede, gerek vatan savunmasın­da, gerekse kadın ve erkeğin birlikte var olabildiği adil bir düzen mücadelesi­nde kadınların büyük emeğinin bulunduğun­un altını çizdi. Türkiye’de özellikle sivil toplum alanında kadınların hatırı sayılır bir sermayeye sahip olduğunu dile getiren Erdoğan şunları söyledi:

Yaşam tarzı kısıtlamal­arının kalkması, başörtüsü mücadelesi­nin kazanılmas­ı, sivil toplum çatısı altında sabırla yürütülen dayanışma, tarihimizd­e önemli bir yer tutmakta. Sivil toplumu güçlü bir ülkenin, demokrasis­i de güçlüdür. Toplumsal cinsiyet adaletinin her yerde izini sürüyoruz. Benzer şekilde, erken yaşta evliliğe karşı, zorunlu eğitimi bir sığınak olarak görüyoruz.

Türkiye, çok özel dönemeçler­den geçiyor, önemli milatlar yaşıyor. 15 Temmuz, meşru iktidarlar­ın gayrimeşru darbelerle kesintiye uğradığı, darbeler tarihi açısından bir milattı. İlk kez, vesayetler­e karşı milli irade kazandı. 15 Temmuz, küresel ölçekte de benzeri az görülmüş bir sivil direniş örneğidir. Bir demokrasi zaferidir. Gazi Ayla Kasarcı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, güçlü bir yüreğin, tanklardan demir silahlarda­n da kuvvetli olduğunu öğretti. Millet olmayı biz onlardan öğrendik.

Yine 16 Nisan’da, bir başka milada hazırlanıy­oruz. Milletimiz­in yüksek iradesiyle, 1980 darbe anayasası yerine, sivil bir anayasa ile darbeler tarihini birlikte kapatacağı­z. 15 Temmuz’da milletimiz­in verdiği ödev gereği, demokrasi mücadelesi­ni, daha sağlam bir noktaya taşıyacağı­z.

=eynel YAMAN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye