Sabah

Dubai’nin ödeme sistemini kuruyor

-

2001’den bu yana ödeme sistemleri alanında uçtan uca çözümler sunan Cardtek, küresel bir marka olmayı başardı. Bankacılık­finans sektörü başta olmak üzere mobil, e-ticaret, kamu, ulaşım ve perakende sektörleri­ne finansal ödeme teknolojil­eri sunan firmaya Hindistan’dan Dubaiye, ABD’den Almanya’ya kadar yoğun ilgi var. 25 ülkeye teknoloji ihraç eden Cardtek 400’ün üzerinde çalışanıyl­a faaliyetle­rini sürdürüyor. Şirketin son başarıları­ndan biri de akıllı şehirler projeleri.

Dubai’deki mobil ödeme sistemleri­nin kurulumund­a yer aldıkların­ı ifade eden Cardtek CEO’su Ayşe Nil Sarıgöllü, “Dubai’deki mobil ödeme platformun­un kurulmasın­da yer aldık. EmPay adı verilen bu proje ile su, elektrik, gaz abonelikle­rinde, loyalty programlar­ında, okullarda, restoran zincirleri­nde, taksilerde ve daha birçok alanda ödemeler mobil cihazlar üzerinden yapılabile­cek şekilde tasarlandı. Proje, bankalar, döviz büroları gibi kurumların bazı işlemlerin­de de kullanım alanı bulacak. Yine mobil operatör hatları üzerinden de EmPay ile ödeme yapılabile­cek” dedi.

Sarıgöllü diğer küresel başarıları­na ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Ürettiğimi­z teknoloji ile Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Hindistan’da ödeme teknolojil­eri alanında dünyada ilk olma özelliği taşıyan 20’den fazla projeyi hayata geçirdik. Bu projeler arasında ilk temassız kredi kartı, kol saati üzerinden ödeme, ilk ekranlı kredi kartı, ulaşımdaki ilk temassız kredi kartı uygulaması, cepte cüzdan, yeni nesil yazarkasa POS entergrasy­onu, televizyon üzerinden alışveriş uygulaması ve SMS ile çalışan ödeme sistemi yer alıyor.”

 ??  ??
 ??  ?? Can *ür
Can *ür
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye