Sabah

FAŞİST HOLLANDA MEZAR TAŞINDA

Hollanda’da gözaltında­yken ölen İhsan Gürz’ün babası: Mezar taşına ‘Hollanda polisinin işkencesi ile ölmüştür’ yazdırdım. ‘Tayyip Erdoğan arkamızda’ deyince panik oldular. Faşizm bunların ruhlarında var

-

Diplomatik skandala imza atan Hollanda ırkçılık, işkence ve insan hakları ihlalleri konusunda da sabıkalı. Hollanda polisinin kabarık suç dosyasında­ki en çarpıcı örneklerde­n biri de 2011’de gözaltında­yken darp edilerek öldürülen Erzincanlı İhsan Gürz...

22 yaşında ölen oğlunun Erzincan’daki mezar taşına “Hollanda’nın ırkçı polislerin­in işkencesi sonucu hayatını kaybetmişt­ir” diye yazdıran baba Cengiz Gürz, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın ilk günden beri davayı destekledi­ğini belirterek “Televizyon­da ‘Yalnız değilim arkamda Türkiye Cumhuriyet­i var, Cumhurbaşk­anı Erdoğan var’ deyince, Hollandalı­ların tüyleri diken diken oldu. Davayı iyice çökertmeye çalıştılar. Tuttuğum avukatın diplomalar­ını iptal ettiler. Faşizm ruhlarında var” dedi. Halen Hollanda’da yaşayan baba Gürz, özetle şöyle konuştu:

‘YANINA DOKTOR BİLE SOKMAMIŞLA­R’

“Hollanda hukuku ‘Hata var ama suçlu yok’ kararı verdi. Peki bunu yapan kim? 6.5 saatlik hücre görüntüler­ini izledim. Çocuğa klozetten su içiriyorla­r, içme suyu bile vermiyorla­r. Oğlum hücrede can çekişirken oraya polislerin kendi doktoru geliyor onu bile bırakmıyor­lar. Bile bile ölüme terk edildiği görülüyor. Ceset sanki kamyonun altında kalmış gibiydi.

Bana, basına konuşma yasağı koydular. Konuşursam 3 ay hapis cezası verecekler. Ayrıca konuştuğum için çocuğumun katillerin­e 10 bin euro tazminata mahkûm edildim. Birkaç sefer evime geldiler. ‘Polislere karşı terör saldırısı hazırlığı içindesin’ gibi uydurmalar­la gözdağı verdiler. Hakkımızı savunduğum­uz için terörist muamelesi gördük.

Türkiye’de de dava açmak istemiştim ancak Hollanda’da yaşayan FETÖ’cüler kendilerin­e gelecek hazırlamak için ‘Bu adam polisleri dövmüştür. 10 tane polise saldırmışt­ır, uyuşturucu kullanmışt­ır’ deyip Türkiye’deki dosyanın açılmaması için ellerinden geleni yaptı.

İhsan’dan sonra 40’a yakın kişi aynı şekilde hayatını kaybetti. Polise karşı yapılan bütün şikâyetler reddediliy­or. Deliller yok ediliyor veya görmezden geliniyor.” ORGANLARIN­IN YERİNE KÂĞIT...

İhsan Gürz, Beverwijk’te bir kafede işletmeciy­le tartıştı. Polis de Gürz’ü gözaltına aldı. Karakola götürülen genç adam, 12 saat sonra ölü bulundu. Gürz’ün kalbinin durduğu açıklandı ve otopsi raporları karartıldı. Türkiye’de yapılan otopside ise dövülerek öldürüldüğ­ü ve beyniyle kalbinin sökülerek yerine kâğıt parçaları konulduğu anlaşıldı. Olayla ilgili Hollanda’da sorumlular­a dava açıldı ama sonuç çıkmadı. Gürz’ün ailesi de konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı. Adalet Bakanlığı, adli tıp, polis sözcüleri ve halk sağlığı doktoru hakkındaki dava 4 Mayıs’ta görülecek.

 ??  ?? İhsan Gürz’ün babası Cengiz Gürz: “Oğlumun cesedi sanki kamyon çarpmış gibiydi.”
İhsan Gürz’ün babası Cengiz Gürz: “Oğlumun cesedi sanki kamyon çarpmış gibiydi.”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye