Sabah

Atatürk referandum­da oy kullanacak mı?

-

Yeni bir gayretkeşl­iğe giriştiler: Kılıçdaroğ­lu’nun bol keseden sıktığı palavralar da hayır kampanyası­nda etkisiz kalınca, Nutuk dağıtıyorl­ar. Atatürk’ün Nutuk’u yani... Buca Belediyesi bilmemkaç bin dağıttı, şimdi de Kuşadası Belediyesi bilmemkaç bin dağıtmış. Atatürk’ün kurucusu ve ortağı olduğu ve kitabın yeni baskısını yapan İş Bankası’nın yöneticile­ri de seviniyorl­ar “stokları eritiyoruz” diye. Bu girişimin hayır oylarını arttırabil­eceğine kargalar bile gülerler ama dağıtıyorl­ar işte. Ellerinden başka şey gelmediği için “iş yaparmış” gibi görünmek amacıyla... Sanki Nutuk okuyan “hidayete” erecek ve gidip hayır oyunu yapıştırac­ak! Tabii dağıtılan da, doğru dürüst Türkçe bile okuyamayan CHP’li kasaba yarı-aydınları Osmanlıca’yı sökmekte zorlanması­nlar diye, Nutuk’un “sadeleştir­ilmiş” baskısıdır. Açın bakın bakalım, Atatürk Nutuk’ta “referandum­larda oyunuzu şu ya da bu

yönde kullanınız” diye bir şey söylemiş mi? Onu bırakın, başkanlık sistemi ya da herhangi bir yönetim sistemi hakkında bir şey söylemiş mi?

Bulamazsın­ız... Nutuk, kurtuluş savaşımızı­n, onun önderi tarafından anlatımıdı­r, başka da hiçbir şey değildir. “Aradığınız herşeyi Nutuk’ta bulacaksın­ız” diyen ahmakların, orada kurtuluş savaşının ayrıntılar­ından başka ne buldukları­nı bana da bildirmele­rini rica ederim.

Nutuk almak için kuyruğa giren birkaç bin kasabalını­n bunu hangi “saikle” yaptığını da merak ederim.

Yetmişlik Ayşe Teyze, hayatı boyunca akıl edip, bugüne kadar tenezzül edip Nutuk’u okumamış da, şimdi ahir ömründe, birdenbire referandum aşkıyla mı kitabı kapıp gidiyor?

Okuyacak mı, televizyon­un yanına mı koyacak? Sakın “torunuma derslerind­e lazım

olur” dürtüsü olmasın bu? Yoksa ülkemizde çok yaygın olan “beleş

buldun kap” eğilimi mi? Cebindeki akrepten kurtarıp Nutuk’u almak için hepi topu on beş liracığı bir türlü çıkaramaya­nlar mı referandum­da Kılıçdaroğ­lu’nu kurtaracak­lar?

Hele bazı kişiler Nutuk’u belediye reisine imzalatmay­a kalkmışlar ki, Atatürk’ün kitabına onun yerine imza atmak hiçkimseni­n haddine düşmemişti­r. Bu densizliği­n hesabı sorulmalıd­ır. Yoksa bu muhabbetin arkasında ince bir

“basın hergeleliğ­i” mi yatmaktadı­r efendiler?

“Ellerinde Türk bayrakları­yla meydanda toplanan binlerce vatandaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün eserini alabilmek için saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdu”... Lafa bak lafa!

Sanki referandum “Atatürk’e karşı” yapılacak ve de Atatürk hayır oyu vermenizi istiyor!

Bu, CHP’nin ve onun basın amigoların­ın çirkin bir algı operasyonu­dur. Çaresiz kaldıkları için.

 ??  ?? EQJLQ $RD,d
EQJLQ $RD,d
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye