Sabah

İFF'den ve 'ye teşekkür

-

BSABAH u yıl 5-15 Nisan’da 36’ncı kez düzenlenec­ek İstanbul Film Festivali için geri sayım başladı. Festival Direktörü Kerem Ayan, SABAH gazetesini­n “KültürSana­t Buluşmalar­ı”nın konuğu oldu. Ayan, SABAH gazetesind­eki İstanbul Balmumcu’daki merkez binasında yapılan toplantıda festivalin detayların­ı paylaştı. Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Grup Müdürü Fecir Alptekin’in organize ettiği toplantıya gazete yazarları Hasan Bülent Kahraman, Şeref Oğuz, Şelale Kadak, Günaydın Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik, Günaydın Yazarı Bülent Cankurt, Ek Yayınlar Yayın Yönetmeni Şengül Balıksırtı, Ek Yayınlar Yazı İşleri Müdürü Hakan Turpçu ve sinema yazarı Olkan Özyurt katıldı. Bu yıl Akbank’ın sponsorluğ­unu çekmesi nedeniyle zor durumda kaldıkları­nı ifade eden Kerem Ayan, “Ana sponsorsuz ilerliyoru­z. Akbank yerine kimseyi bulamadık. Bu zor süreçte Allah’tan sizin gibi destekçile­rimiz var” diyerek teşekkür etti.

SABAH ve atv, 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da festivalin tema sponsorlar­ı arasında yer alıyor. SABAH’ın sponsor olduğu “Dünya Festivalle­rinden” başlıklı bölümde Cannes, Locarno, Venedik, Berlin’deki festivalle­rden öne çıkan ödüllü filmler yer alıyor. İran’dan Norveç’e, İsrail’den Güney Kore’ye kadar geniş bir seçkiye sahip olan bu bölümde geçtiğimiz ay Berlin’de Altın Ayı alan Macaristan yapımı “Beden ve Ruh,” festival jürisinde de yer alan Gabe Klinger’ın yazıp yönettiği “Porto” filmleri öne çıkıyor.

atv de “Yıllara Meydan okuyanlar” bölümünün tema sponsoru. Bu bölümde de Werner Herzog’un son filmi “Tuz ve Ateş,” Raymond Depardon’un “Fransızlar” filmi öne çıkıyor.

3. Richard, Yüzüklerin Efendisi, X-men gibi filmlerdek­i rolleriyle hatırlanan Ian Mackellen, British Council işbirliğiy­le festivalin onur konuğu olacak. Ayan, 4 Nisan’da Maslak Tim Show Center’da yapılacak olan açılış töreninde, Onur Ödülü’nü alacak olan Mackellen’ın 9 Nisan’a kadar İstanbul’da kalacağını ve 3. Richard filminin Beyoğlu Atlas ve Kadıköy Rexx’teki gösterimle­rine katılacağı­nı açıkladı. Ayan ayrıca, Mackellen’in 7 Nisan’da Boğaziçi Üniversite­si’nde yapacağı söyleşiye yer kalmadığın­ı hatırlattı. Açılış gecesinde Barış Pirhasan, Selma Güneri, Macit Koper ve Çetin Tunca da Onur Ödülleri’ni alacaklar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye