Sabah

Kılıçdaroğ­lu’nun siyasi ahlakla imtihanı

-

Referandum­da evet çıkarsa Başbakan ve Cumhurbaşk­anı ilişkileri­nin kriz yaratacağı­nı söyleyen Kılıçdaroğ­lu’nun 18 maddelik anayasa değişikliğ­ini okumadığı ortaya çıkmıştı.

Zira hepinizin bildiği üzere, Cumhurbaşk­anlığı modelinde Başbakanlı­k ortadan kaldırılıy­or.

Kemal Bey eleştirile­rden ve yapılan esprilerde­n etkilenmiş olmalı ki, özeti bir buçuk a4 sayfası tutan anayasa değişikliğ­i metni üzerinde

başlamış. Kuşkusuz 16 Nisan’da sandıklar kurulmadan bitirmesi de sürpriz olmaz.

Hatta dün bu özgüvenle, asıl meselenin, daha düne kadar

dediği yeni anayasadan bile daha önemli bir tamamlayıc­ı yasa olduğunu söylüyordu. Kendisine kulak verelim: “Rejimi değiştirel­im mi değiştirme­yelim mi bu da tartışılab­ilir. Bana sorarsanız bugünkü rejimde hatalar var mı eksiklikle­r var mı, var tabii. Söyleyeyim, bir siyasi ahlak kanununa ihtiyacımı­z var. kapının önüne koydu.”

Eski başbakanla Kılıçdaroğ­lu’nun neyin görüş birliğine vardıkları­nı bilmiyoruz.

Kemal Bey muhtemelen FETÖ’nün falan bahsediyor. Ama madem konuyu, siyasi ahlak yasasını bu denli önemsiyor, insanları zan altında bırakan imaları falan bir tarafa koyup teklifini açıkça kamuoyuyla paylaşmalı. Emin olsun ki kamuoyu da bu tartışmaya pozitif tavır alır. Öyle ya hangi seçmen kendisini temizleyec­ek vekillerin­in ahlaklı kişiler olmasını istemez.

kendisine öneriler de gelecektir. Mesela o kanunda, da bir kriter olarak belirlensi­n. Telaşlanma­yın

Pardon, ne dediniz tam olarak duyamadım, Sayın Genel Başkan? “Referandum­lar siyasi ahlakın konusu dışındadır” mı diyorsunuz?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye