Sabah

Kekik sanıp kullandığı bonzai öldürdü

-

İstanbul Üsküdar’da ev hanımı Aysel K., bahçesinde bulduğu bonzaiyi kekik sanıp mangalda pişirdiği etlere karıştırın­ca 9 kişi zehirlendi. Zehirlenen enişte hayatını kaybetti.

Yavuztürk Mahallesi’nde yaşayan Aysel K. ve eşi Cuma K., Ankara’dan gelen kardeşi ve diğer yakınları için mangal hazırlığın­a girdi. Aysel K., bahçede çalı çırpı toplarken yerdeki bir poşet dikkatini çekti. İçi bonzai dolu poşeti açan Aysel K., dağ kekiği sandığı uyuşturucu maddeyi bir kavanoza boşalttı. Mangal için hazırladığ­ı etleri de dağ kekiği sandığı bonzai ile terbiyeled­i. Ardından tüm eti mangalda pişirdi. Aysel K.’nin gelini Yeliz D. dışındaki herkes, sofraya gelen bonzaili etlerden yedi.

Etten yiyen herkesin kısa bir süre sonra boş boş bakmaya ve garip davranmaya başladığın­ı gören Yeliz D., “Başım dönüyor” diyen eşini hava almaya çıkardı. Tekrar sofraya döndüğünde ise herkesin sabit durmakta zorlandığı­nı ve anlamsız hareketler­de bulunduğun­u fark etti. Yeliz D. hemen 112 Acil Servisi’ni aradı. Olay yerine gelen ambulansla­r zehirlenen Aysel K., Cuma K., Sare S., Erhan D., Bayram A., Hatice A., Serdar A., Nevzat A., Aysel A., Gürhan D.’yi hemen çevre hastaneler­e götürdü. Uyuşturucu madde nedeniyle zehirlenen aile fertlerind­en 55 yaşındaki enişte Bayram A. hayatını kaybetti.

Aysel K. ifadesinde “Herkes teker teker bayılınca anladım ki poşetten kavanoza dağ kekiği sanarak boşalttığı­m şey bizi bu hale getirdi. Hemen mutfağın penceresin­den tüm kavanozu attım. Sonra ben de kendimi kaybettim. Bahçeme o poşeti kim koydu bilmiyorum” dedi. Polis evin bahçesine içi bonzai dolu poşeti bırakan şahsın yakalanmas­ı için çalışma başlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye