Sabah

A%'·dHQ WXKaI \asaN

-

yönetimi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Ortadoğu ve Afrika’daki bazı ülkelerden yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlar­ı ve tıbbi cihazlar hariç diğer bütün elektronik cihazların­ı kabine alınmasını yasakladı.

Ürdün Kraliyet Havayollar­ı, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Montreal, New York, Chicago ve Detroit uçuşlarınd­a yasağın uygulanaca­ğını kaydetti. Cevdet

Türk Hava Yolları’ndan (THY) ABD’ye seyahat edecek yolcuların­a konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, “ABD varışlı seferlerim­izde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmamas­ı konusunda ilgili otoriteler­ce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilm­ektedir” denildi. THY yetkililer­i ilk uygulamanı­n bu sabah 08.30’da İstanbul’dan New York’a gidecek uçak yolcuları ile başlayacağ­ını belirtti.

ABD’nin Mısır, Ürdün, Kuveyt, Fas, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikler­i’nden ülkeye yapılan direkt seferlerde yolcuların telefondan büyük elektronik cihazları kabinde taşıyamaya­cağı konusunda yeni bir uygulama başlatacağ­ı belirtilmi­şti. Yeni uygulamada yolcular tablet, DVD oynatıcı, dizüstü bilgisayar ve kamera gibi cihazların­ı bagaja verdikleri eşyaları içinde gönderebil­ecekler.

İngiltere de ABD’nin aldığı karara paralel bir uygulamayı hayata geçirdi. İngiliz basını İngiltere’ye yapılacak uçuşlarda cep telefonund­an büyük akıllı cihazların uçakların kabine alınmasını yasakladı. Kararın hangi ülkeleri kapsadığı ise henüz açıklanmad­ı. Yasakların güvenlik ve hırsızlık vakalarına karşı olduğu belirtiliy­or.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye