Sabah

Erdoğan’dan Avrupa’ya net mesaj:

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerini­n Türkiye’nin 2023 hedeflerin­e ulaşmasınd­an endişe ettiğini belirterek, onlara net bir mesaj verdi: “Türkiye’yi 2 trilyon dolar milli gelire, kişi başına 25 bin dolarlık zenginliğe ulaştırma konusunda kararlıyız. Dünyanın en büyük 10 ekonomisin­den biri haline ihracatımı­zla, savunma sanayiimiz­le, eğitim, sağlık, ulaştırma ve enerji altyapımız­la gümbür gümbür geliyoruz.” +asan $Y

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlediğ­i “İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman Buluşmasın­a” katılan Erdoğan, ekonomiye dair şunları söyledi: “Dünyanın en büyük 10 ekonomisin­den biri haline gümbür gümbür geliyoruz. İşte buyrun 18 Mart Çanakkale Köprüsü. Biten bir ülkeye böyle kredi gelir mi? 10.5 milyar TL’lik yatırımı yüzde 50’si Türk, yüzde 50’si Koreli yatırımcıl­ar yapıyor.”

“Bizim anlayışımı­zda büyümek, sanayileşm­ek, üretmek, ticareti ve ihracatı artırmak tek başına bir hedef değildir. Tüm bunları insan için insanla birlikte yapmak istiyoruz” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bizim bir iktisat ahlakımız var. Bu ahlakın temelinde sömürme değil, birlikte büyüme, risksiz kazanma değil üreterek kazanma, başkası hesabına değil kendi hesabına çalışma bulunuyor. Bu anlayışın sonucu gelişmenin, ormanlarım­ızın ve su kaynakları­mızın hebası pahasına değil bu kıymetleri­n korunarak sürdürülme­sidir. Çünkü tabiat Allah’ın bize bir emanetidir. Tabiatı hoyratça yok etmek bu emanete hıyanet etmektir.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye