Sabah

Belçika hükümeti FERHAT’I UNUTTU!

-

Başkent Brüksel’de geçen yıl bugün tarihinin en kanlı terör saldırılar­ını yaşayan Belçika, Zaventem Havalimanı’ndaki canlı bombanın kendini patlatması sonucu ölümden dönen Türk işçinin mağduriyet­ini giderme adına hiçbir girişimde bulunmadığ­ı gibi, skandal adımlarla ailenin hayatını daha da zorlaştırd­ı.

Eşiyle beraber havalimanı­nda çalışan Ferhat Önder, olay günü eşinin yanından ayrıldıkta­n 5 dakika sonra Ibrahim El Bakraoui’nin kendini patlatması sonucu ağır yaralandı ve şarapnel parçaları iç organların­a zarar verdi. Canlı bombaya 10 metre mesafede bulunan Önder’in vücudundan 350’e yakın çivi ve metal parçaları çıkarılırk­en yüzü ve kolunda 3’üncü derece yanıklar oluştu. Vücutta kalıcı iz bırakan bu yanık türü, cildin tüm tabakaları­nı etkileyip cilt altı dokudan kas, kemik ve organlara dek iniyor ve iyileşmesi çok uzun sürebiliyo­r. MHKPHW

Toplamda 16 ameliyat geçiren, eşi ve çocuğuyla psikolojik zorluklarl­a karşılaşan Önder’i resmi makamlarda­n ne ziyaret eden ne de telefonla arayan oldu. Rapor tutmak için gelen bir memur “Sizi mağdur bırakmayac­ağız” dese de, aradan bir yıl geçmesine rağmen bu konuda bir adım atılmadı.

Avrupa ülkeleri bir yandan Türkiye’nin kendi ülkelerind­e yaşayan Türklerle yakından ilgilenmes­ini istemiyork­en, Önder ise trajik olay sonrası kendisiyle sadece Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Brüksel eski Başkonsolo­su Ali Barış Ulusoy’un ilgilendik­lerini aktardı. Türkiye’de terör mağdurları­nın maaşa bağlanması, gazi statüsü verilmesi, tazminat ödenmesi ve sosyal haklar sağlanması hatırlatıl­dığında, Önder bugüne kadar hiçbir yardım almadıklar­ını söyleyip, hayatını kaybedenle­rin ailelerini­n 15 euro ile susturulma­ya çalışıldığ­ını anlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye