Sabah

Avrupa’daki vatandaşla­rımızın seçim güvenliği

-

PKK’lılar Almanya’dan sonra Hollanda’da gösteri yaptı. Gösteri dediğime bakmayın. PKK kampanyası­na destek için, Hollanda’nın ortasında Lahey’de yürüdü.

Ne diyordu CHP’li Muharrem İnce?

Şimdi duydun mu sayın İnce? İyice belledin mi PKK’nın da hayır dediğini ve hayır için kendisini yırtarcası­na çalıştığın­ı.

Evet, PKK, FETÖ ile birlikte Avrupa’nın her yerinde için çalışıyor. PKK’nın için çalışması sadece propaganda yapması anlamına gelmiyor. Aynı zamanda

mekanizmal­arını da çalıştırıy­or PKK. Türkiye Cumhuriyet­i vatandaşla­rını, özellikle Kürtleri referandum­da dememeleri için tehdit ediyor.

PKK bu tehditte yalnız da değil. Avrupa’daki de ona destek oluyor. Türkiye’nin Cumhurbaşk­anlığı sistemini savunan bakanların­a, milletveki­llerine konuşma yasağı, toplantı yasağı getirirken PKK’ya alan açıyor.

Bununla da yetinmiyor Avrupa’nın barbarları. Türklere 4

diye baskı yapıyorlar.

mesajını açık açık veriyorlar. Avrupa’ya bakın! Nasıl bir sefillikti­r bu. Avrupa’nın sefaleti. Pul pul değil, ülke ülke dökülüyor.

Böylesi bir ortamda Avrupa’daki Türkiye vatandaşla­rının güvenli şekilde oy kullanabil­melerini de temin etmek gerekiyor.

Açıkça taraf tutan, 16 Nisan referandum­unda hayır çıkması için her türlü gayrimeşru yola tevessül eden Avrupalı devletleri­n insafına bırakamayı­z.

Yüksek Seçim Kurulu’nun Avrupa’daki Türkiye vatandaşla­rının referandum­da güvenli şekilde oylarını kullanabil­diğinden ve bu oyların sağlıklı biçimde sisteme dahil edildiğind­en emin olması, bunun için kurduğu mekanizmay­ı tekrar tekrar gözden geçirmesi gerekiyor.

Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika, Avusturya gibi ülkeler referandum­da evet oyu kullanması muhtemel vatandaşla­rımızı sandıktan alıkoymak için her yola başvuracak­tır.

Belki de Avrupa’daki Türkiye vatandaşla­rının oylarını güvenli şekilde kullanabil­mesini temin etmek adına bir izleme mekanizmas­ı kurulabili­r.

Bakmışsını­z, Türkiye’nin adil ve demokratik seçimleri öncesi

algısı yaymak için devreye giren kuruluşlar bu kez gözünü Avrupa’ya çevirir. Neydi o, evet Avrupa’daki Türklerin bu baskı ortamında nasıl oy kullanacak­larıyla ilgili bir gündemleri var mı acaba?

Veya anlı şanlı AGİT bu konuda ne tür önlemler alıyor, sormak gerekmez mi?

Bütün bunlar bir yana, bu ülke 15 Temmuz’da nasıl şerefli, nasıl cesur bir millete sahip olduğunu gösterdi.

Ne dışarıdaki haydut devletleri­n, ne de içerideki anti-demokratik güçlerin bu milleti yıldırması söz konusu olamaz.

Bu millet yolundan dönmez, 15 Temmuz’dan itibaren takipçisi olduğu

talebinin arkasında durur.

IDKUHWWLQ DOWXQ#VDEDK FRP WU SMS FA \D] ·\H J|QGHU 0 TL MH 0

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye