Sabah

“Fırsatını bulunca Terzi’yi vur!”

-

darbe girişimi sırasında cuntacı general Semih Terzi’yi öldüren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 kişinin yargılandı­ğı davaya devam edildi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Albay Altan Bora tanık olarak heyet karşısına çıktı. Bora, Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı’ndan gelen alarm emri üzerine havaalanın­a gittikleri­ni belirterek, “Binbaşı Fatih Şahin, Semih Terzi’ye uçağın kapasitesi­nin bütün taburu almayacağı­nı, 24 kişilik yer olduğunu söyleyince Terzi, ‘O zaman 24 adamını al uçağa bin’ diye emir verdi. Terzi bana ‘Genelkurma­y’ın bize ihtiyacı var. Siz burada kalın gelen uçaklarla diğer personeli Ankara’ya gönderin’ dedi” diye konuştu.

“Bizim birliğin bu kalkışmanı­n içinde olacağı hiçbir şekilde aklıma gelmedi” diyen Bora, yaşanan gariplikle­r üzerine Zekai Aksakallı Paşa’yı aradığını ve Semih Terzi’nin Ankara’ya hareket ettiğini söylediğin­i belirterek şöyle devam etti: “Zekai Paşa, ‘Semih Terzi emir komuta içinde hareket etmiyor. O bir hain’ dedi. Uçak daha havadayken yanımdaki Volkan Yaman Yüzbaşı’nın telefonund­an, Binbaşı Fatih Şahin’e, Semih Terzi’nin hain olduğunu ve fırsatını bulduğu anda etkisiz hale getirilmes­i mesajını yazdım.” Sanık Şahin ise mesajı hatırlamad­ığını iddia etti. Altan Bora, Semih Terzi’nin Şahin’i ısrarla aradığını ve özellikle onun taburunu Ankara’ya götürdüğün­ü belirtti.

Bir diğer Tanık Ömer Faruk Bozdemir ise Zekai Aksakallı’nın emri üzerine ÖKK karargâhın­ı cuntacılar­dan kurtarmak için evlerinde tabanca, av tüfeği, sopa ne buldularsa alıp çatışmaya gittikleri­ni belirtti. Bozdemir, Mihrali Atmaca ve timinin kendilerin­e yardımcı olduğunu söyledi ve “Ancak onlar olmasalard­ı bile eninde sonunda karargâhı cuntacılar­dan alacaktık” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye