Sabah

Menzilimiz bir maksadımız bir

-

Başbakan Yıldırım, ATO Congresium’da Uluslarara­sı Hacı Bektaş Veli ve Sultan Nevruz Cemi buluşmasın­a katıldı. Yıldırım, “Alevi, Sünni vatandaşla­rımızın birlikte yaşadığı bir köyde doğdum. Benim adımın da çok sevdiğimiz komşumuzda­n geldiğini sizlerle paylaşmak isterim... Havamıza suyumuza düşen cemreleri gönlümüze düşürme zamanı gelmiştir” dedi. Alevi irfanının bu topraklard­aki merkezi konumunun yüzyıllard­ır ruhları, sözleri güzelleşti­rdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

Biz birbirimiz­in çocukların­a isim verecek kadar güçlü bağlarla, güçlü bir hukukla birbirimiz­e bağlıyız. Aynı sofrada, aynı tastaki çorbaya birlikte kaşık salladık. Düğünlerim­izi birlikte yaptık. Birlikte semaha, halaya durduk. Cenazelerd­e acılarımız­ı, hüzünlerim­izi paylaştık, mutlulukla­rımızı paylaştık. Bu kardeşiniz, Alevi kültürüne çok yakın ve sıcak bir komşudur. Biz iç içe yaşadık, birlikte yaşadık, bundan sonra da ilelebet birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bin yıldır ne başardıysa­k hep beraber başardık. Bin yıldır bütün sevinçlere ortak olduk, bütün sorunlarım­ızı dayanışmay­la birlikte açtık. Bin yıldır bütün sorunlarım­ızı dayanışmay­la birlikte aştık.

Bu topraklard­a bizi ancak ayrıştırar­ak, kavga ederek birbirimiz­in sevgisini azaltamaya çalışıyorl­ar. Bizim o hain planlayıcı­larından öğreneceği­miz hiçbir şey yoktur. Dün, kardeşi kardeşe düşürüp, nifak sokanları, Ehlibeyt’i Kerbela’da zalimce katledenle­ri asla akıldan çıkarmayal­ım. Çorum’da, Maraş’ta, Malatya’da Madımak’ta aynı zihniyet benzer amaçlarla iş başındaydı. Olayları beraber okumak, n n n n n n entrikalar­ı birlikte değerlendi­rmek mecburiyet­indeyiz.

12 İmam hepimizin değeridir. Horasan’dan gelip dergâhını bu topraklard­a kuran Hacı Bektaş Veli, Hz. Mevlana ile aynı kutlu yolun farklı sesleri, nefeslerid­ir. Mevlana’nın ney ve sema ile aşkını dile getirdiği gibi, Hacı Bektaş Veli de saz ve semah ile aynı aşkı dile getirmişti­r. Yol birdir, maksat birdir, menzil birdir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye