Sabah

Halaylı, türkülü nevruz

-

Güneydoğu olmak üzere tüm yurtta nevruz coşkuyla kutlandı. İstanbul’da nevruz, ateş yakılıp demir dövülerek kutlandı. Diyarbakır’da geçen yıla oranla bu yıl kutlamalar­a ilgi düşük oldu, alana elindeki bıçak ve sırt çantasıyla girmeye çalışan bir kişi canlı bomba şüphesiyle öldürüldü. MEHTERANLI KUTLAMA

n İstanbul’da Nevruz Bayramı, Vali Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyl­a gerçekleşt­irilen etkinlikte, ateş yakılıp demir dövülerek kutlandı. Topkapı Kültür Parkı’ndaki program öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı kahramanlı­k marşları seslendird­i.

n 21 Mart Nevruz Bayramı düzenlenen çeşitli etkinlikle­rle kutlandı. Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya nevruz ateşini yaktı. Mehteranlı kutlamalar­a çok sayıda kişi katıldı.

n Tunceli’de resmi nevruz kutlaması Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleşt­irildi. Kutlamalar nevruz lokması dağıtımıyl­a sona erdi.

n HDP’nin Kızıltepe’de organize ettiği kutlamalar­dan sonra bir grup ilçe merkezine izinsiz yürüyüş yaptı. Çevik kuvvet ekipleri, göstericil­ere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

n Yüksekova’da Yeni Şehir Stadı’nda düzenlenen nevruz programınd­a slogan atan gruba polis müdahale etti. 10 kişiyi gözaltına aldı. ThRKÇE KhRTÇE ARA3ÇA

n 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda nevruz Türkçe, Kürtçe ve Arapça dilleriyle kutlandı, nevruz ateşi yakıldı. Kutlamalar halay gösterisiy­le sona erdi.

n Kale Meydanı’nda Kürtçe-Türkçe şarkılar okundu. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kutlamalar olaysız şekilde sona erdi.

n Eskişehir Valilik meydanında yapılan etkinlikle­rle nevruz kutlandı. Eskişehir Valisi Azmi Çelik demir dövdü ve yumurta tokuşturdu.

n Adana’da daha önceki yıllarda kutlamalar­ın yapıldığı Mimar Sinan Açık Hava Kültür Merkezi alanı, valiliğin yasak kararı nedeniyle boş kaldı.

n Kutlamalar­da kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekip şarkılar söyledi.

n Geçen yıla oranla bu yıl kutlamalar­a ilgi düşük kaldı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı nevruz, Kürtçe şarkılar eşliğinde olaysız sona erdi. Alana elinde bıçakla girmek istediği belirtilen ve sırt çantasını aratmayıp kaçmaya başlayan bir kişi canlı bomba şüphesiyle öldürüldü. Diyarbakır Valiliği şüphelinin, “çantamda bomba var hepinizi öldüreceği­m” diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunduğun­u duyurdu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye