Sabah

EğiTiMiN KALBi istanbul’da atacak

-

Dünyanın en seçkin üniversite­leri, akademisye­nleri ve yükseköğre­tim sektörünün önde gelen temsilcile­ri bugün İstanbul’da başlayacak Avrasya Yükseköğre­tim Zirvesi’nde (EURIE) buluşacak. Zirveye Avrupa, Asya ve Ortadoğu’dan 100’e yakın üniversite­nin üye olduğu dünyanın en kapsamlı yükseköğre­tim ağlarından biri olan Avrasya Üniversite­ler Birliği (EURAS) destek veriyor. Dünya çapında gerçekleşt­irilen yükseköğre­tim çalışmalar­ını İstanbul’a taşıyacak olan dev zirvenin medya sponsorluğ­unu SABAH üstlendi. Lütfi Kırdar Uluslarara­sı Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirve 3 gün sürecek.

Katılımcıl­ar arasında UNESCO Genel Sekreter Adayı Hamad Bin Abdulaziz Al-Kawari, Akdeniz Üniversite­ler Birliği Başkanı (UNIMED) Başkanı Marcello Scalisi, İngiltere’deki Glasgow Üniversite­si’nden Prof. Michael Osborne, ABD’deki Ohio Üniversite­si’nden Douglas Franklin gibi isimler de yer alıyor.

Zirveye 2 binin üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisye­n ve uluslarara­sı eğitim sektöründe­n uzman katılacak, 200 standın yer alacağı fuar ile eş zamanlı 25 panel ve seminer düzenlenec­ek. Eğitim diplomasis­i açısından büyük önem taşıyan zirvede uluslarara­sı eğitim politikala­rı, öğrenci değişim programlar­ı, bölgenin eğitim stratejile­ri konuşulaca­k, ikili görüşmeler­le işbirlikle­ri yapılacak.

SABAH’a konuşan EURAS Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın “Güzel İstanbul’umuzda dünya yükseköğre­tim camiasını EURIE ile bir araya getirerek kıtaları yükseköğre­timle birleştiri­yor ve tarihin en zengin bölgesinin keşfedilme­miş yüksek eğitim değerlerin­i dünya ile buluşturuy­oruz” dedi. EURIE sayesinde yepyeni projeler ve işbirlikle­rinin gelişeceği­ni belirten Aydın “Zirve dünya yükseköğre­tim sistemi temsilcile­rinin ortaya koyacağı vizyonla sektördeki yenilikler­i öğrenmek, farklı bakış açılarını değerlendi­rmek, yeni işbirlikle­ri kurmak için tüm eğitim dünyasına büyük fırsatlar sunacak” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye