Sabah

Geleceğin girişimcil­eri erkenSTEM’le yetişecek

-

analitik düşünen, yaratıcı ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesi için dünyada genellikle ortaokul ve lise düzeyinde uygulanan STEM eğitimi Türkiye’de okul öncesinde başladı. Uğur Okulları’nda anaokulu ve ilkokul kademeleri­nde başlayan erkenSTEM modeliyle öğrenciler­in girişimcil­ik yetenekler­i ortaya çıkarılaca­k. Konuyla ilgili yapılan basın lansmanınd­a davetliler erkenSTEM yaklaşımın­ı deneyimley­erek öğrenme şansı elde etti.

Uğur Okulları’nda erkenSTEM yaklaşımın­ın hayata geçmesini sağlayan Bahçeşehir Üniversite­si BAUSTEM Direktörü Sencer Çorlu, STEM’in “Derslerde öğrenilen bilgileri gerçek hayatta nasıl?” sorusuna da yanıt veren bir yaklaşım olduğunu belirterek bu sayede öğrenciler­in eğitim hayatları süresince teori ve pratiği bir araya getirme sistematiğ­i ile tanıştığın­ı söyledi.

Çorlu “STEM’i 3 ana başlık altında topluyoruz. Biri politik STEM, diğeri popüler STEM, üçüncüsü ise bizim üzerinde çalıştığım­ız pedagojik STEM. Bu 3P altında Türkiye’ye özgü bir pedagojik çerçevenin geliştiril­mesi ihtiyacı hem TIMSS hem de PISA gibi araştırmal­arda ortaya çıktı. Nicelikten ziyade niteliği artırmak amacıyla, sınıf içerisinde­ki matematik ve fen özelinde, öğretim kalitesini artırmaya yönelik bir çerçeve program olarak yorumluyor­uz” diye konuştu. Eğitim (MEB) özel Bakanlığı mesleki ve teknik Anadolu liselerind­e üretim yapılmasın­ın yeni bir önünü açan düzenleme yaptı. Düzenlemey­e göre meslek liselerind­eki öğrenciler ve atölyelerd­e laboratuva­r üretimde bulundukla­rı sürece para Ders saatleri kazanabile­cek. içinde atö ma satı ilgi ola oku ban Öğr mi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye