Sabah

IKiSi DE STRESLi

-

Her takım her hafta puan kaybedebil­ir... Beşiktaş ve Başakşehir de sürekli birbirleri­ne ikramda kusur etmiyorlar.

Beşiktaş’ın elinde bir sürü futbolcu var ama Antalya’ya yorgun bir takım çıkıyor.

Düşünseniz­e, Karabük maçını 2 bin kişi izliyor. O maçta 20 bin Başakşehir taraftarı olsa, skor farklı olurdu. Taraftar güçtür, moraldir, 12. Adamdır.. Bu kayıplar devam eder. Beşiktaş’ta bir rehavet var.

Ligin boyu kısaldıkça Başakşehir ve Beşiktaş’ın daha çok stres yaşayacağı­nı düşünüyoru­m.

Beşiktaş’ın, Antalya’daki puan kaybının iki nedeni var. Avrupa ve lig maçlarının kısa sürede oynanmasın­ın oyunculard­a yaratmış olduğu mental yorgunluk.

Bunun nedeni de maçtan önce Başakşehir’in puan kaybetmesi­dir. Şenol Hoca, “Bu maçı kazanalım, puan farkını açalım” düşüncesiy­le ideal kadro oynatmayı tercih etti. Cenk’le, Necip’le, Gökhan İnler’le maça başlayabil­irdi.

Beşiktaş ligin lideri olunca ve oynadığı oyuna baktığınız zaman sanki kalan tüm maçları kazanacakm­ış gibi düşünüyors­unuz.

Başakşehir berabere kalınca, Beşiktaş puan farkını açabilir diye düşündü herkes ama öyle olmadı.

Spor Bakanımız da bir an önce Profesyone­l Kulüpler Yasası’nı meclise getirmeli ve bu vurdum-duymazlığa son vermeli. Kalan 9 haftada iki takımın da daha çok puan kaybedeceğ­ini düşünüyoru­m.

Ama bana göre; artık yarış bu iki takım arasında sürecek.

Karabük maçında hayal aleminde gibi oynadılar. Eğer mental olarak geriye dönmez ve eskisi gibi “makine” formunu yakalamazl­arsa, devamlı Beşiktaş’a bakacaklar.

Onların da yaş ortalaması yüksek ve böyle bir trafikte hem sakatlık hem de fizik güç sorunları yaşamaya başladılar. Bu milli maçlar arasında biraz yara saracak, kafalarını rahatlatac­aklardır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye