Sabah

DQ\D RDSRUX Avrupa maskesini attı ‘HAYIR’A OYNUYOR

-

Ekonomisi güçlenen, sürekli yeni yatırımlar peşinde koşan Türkiye’yi istemeyen Avrupa ülkeleri artık maskelerin­i attı. Cumhurbaşk­anlığı sistemi ile Türkiye’nin daha güçlü olacağının farkına varan Avrupalıla­r, referandum­dan ‘hayır’ oyu çıkmasını sağlamak için seferber oldu.

Önce Türk bakan ve milletveki­llerini Avrupalı Türk seçmeni bilgilendi­rmesinin önüne geçmek için yasaklar koyan sözde demokrat Avrupa, artık Türkiye düşmanı gazeteleri­nden açık açık ‘Hayır oyu kullanın’ çağrısına başladı. Türkiye karşıtlığı­nda başı çeken Alman Bild gazetesi dün, ‘Atatürk olsa hayır derdi’ manşetiyle çıktı. Türkçe ve Almanca verilen haber için gazete, üçüncü sayfasının üçte ikisini ayırdı ve gün boyu da internet sitesinden anons etti.

Almanya’da 24 Eylül öncesi aşırı sağcıların oylarının peşine düşen partiler, sosyal medya üzerinden ‘Biz daha çok Türk düşmanıyız’ yarışına katıldı. Başı Sol Parti çekerken, onu Yeşiller Partisi ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi izler oldu. Başbakan Angela Merkel’in lideri olduğu Hıristiyan Demokrat Parti ve Alman Sosyal Demokrat Parti de topa girdi.

Sözde demokrat, özde Türkiye düşmanı gibi çalışan Sol Parti, referandum öncesi PKK’nın sözcülüğün­ü yapan Sevim Dağdelen’e ‘Hayır’ oyu çağrısı yapan bir video hazırlattı. Türkiye’ye hainlik eden Yeşiller’in Başbakan adayı Cem Özdemir’in de tek propaganda malzemesi Türkiye karşıtlığı. Öte yandan her gün Alman kanalların­da Türkiye karşıtı programlar yapıldı. Hızını alamayan ARD ve ZDF kanalları çocukların da beynini yıkamak için Cumhurbaşk­anı Erdoğan karşıtı çizgi filmler hazırladı.

 ??  ?? 'aha önce de birçok provokatif habere imza atan Alman Bild gazetesi bu kez Türkçe ve Almanca “Türkiye’de referandum Atatürk olsa +AYIR derdi”
'aha önce de birçok provokatif habere imza atan Alman Bild gazetesi bu kez Türkçe ve Almanca “Türkiye’de referandum Atatürk olsa +AYIR derdi”
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye