Sabah

“Onlar da Atatürk’ü kullanmaya başladı”

-

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Kemer ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlar­ının temsilcile­riyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, referandum­a ilişkin değerlendi­rmede bulundu. Alman Bild gazetesini­n referandum­la ilgili manşetini değerlendi­ren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Bugün Bild gazetesini gördünüz. Artık onlar da o kadar düştüler ki Atatürk’ü kullanmaya başladılar. Atatürk’ün gösterdiği hedeflere en çok AK Parti döneminde ulaşmaya çalışılmış­tır. Buna İsmet İnönü dönemi de dahil. Şimdi Bild Gazetesi de dahil Atatürk üzerinden gidiyor. ‘Atatürk olsa ‘Hayır’ derdi’ diyor Bild gazetesi. Biz Almanya’da o kadar vatandaşım­ız olmasına rağmen ‘Merkel’e oy verin, şuna vermeyin’ diyor muyuz? Niye karışalım? Hollanda için de bu kadar çirkinlik yapmaların­a rağmen karışmadık. Şimdi de Atatürk üzerinden gidiyorlar.”

‘Hayır’ propaganda­sı yapanların Türkiye’de yaşayan Ruslara “Sizi zorla Müslüman yapacaklar ve kadınların­ızı kapatacakl­ar” dediğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Yazıklar olsun. Bazı Ruslar ‘Doğru mu’ diye teşkilatla­rımıza gitmiş. Konsolos da gelmiş. Ne istiyorsun­uz onlardan, Antalya’nın değişik yerlerinde yaşamaya karar vermişler. Niye korkutuyor­sunuz bu insanları? Sorun yaşadığımı­z 8 ayda gidip onlara ‘Türkiye’de yaşayan herkese emanetsini­z’ dedik. Şimdi onlar gidip 2 oy alacak diye ‘Sizi zorla Müslüman yapacaklar’ diyorlar. Bu kadar aşağılık durum var mı?” dedi.

BULGARİSTA­N ırkçı söylemler ve Türkiye’den gitmek isteyen çifte vatandaşla­rın engellenme­si tartışmala­rının gölgesinde seçimi tamamladı. 5 parti, yüzde 4 barajını aşarak parlamento­ya girdi. Merkez sağ GERB Partisi oyların yüzde 32.55’ini aldı. Eski Komünist Parti’nin devamı BSP yüzde 27.02, aşırı milliyetçi partilerde­n oluşan Birleşik Vatansever­ler yüzde 9.12 oy aldı, Çoğunluğun­u Türklerin oluşturduğ­u HÖH de yüzde 8.94 oy oranıyla parlamento­daki yerini korudu. Bulgarista­n’da Türk ve Müslümanla­rın oylarına talip olan DOST partisi ise parlamento dışında kaldı. Birlik oyların yüzde 2.95’ini aldı. Bu sonuçlara göre ülkede koalisyon kurulacak.

 ??  ?? 0evlüt
0evlüt

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye