Sabah

Tatlım Tatlım!. Tadında..

-

Yılmaz Erdoğan gene güzel bir film yapmış.. O eşsiz kalemi, “Haybeden Gerçeküstü Aşk” adlı geçmiş zaman sahnesini, bugünün beyaz perdesine taşımış..

Kadın erkek ilişkileri üzerine bir mizah.. Güldürü değil.. Mizah.. Kimse kendini peşin peşin şartlandır­ıp Recep İvedik filmi beklemesin.. Bir karı koca düşünün.. Erkek kabak çekirdeği yiyor.. “Bu nasıl çekirdek yemek” diyor kadın ve kızılca kıyamet kabak çekirdeğin­den kopuyor.

Eşlerden biri “Kumandayı uzatıyor musun” diyor.. O laf nasıl evi terk etmeye varan kavgaya dönüşüyor..

İşin asıl vurucu yanı.. Bu sahneleri izlerken garipsemiy­orsunuz.. Çünkü çoğunu, yaşayarak, görerek, dinleyerek biliyorsun­uz..

Yılmaz’ın mizah değil, gözlemcili­k yaptığını biliyorsun­uz..

Peki o kabak çekirdeğin­den kıyamet koparan çift o günlere nasıl gelmiş?.

Yılmaz, dört çift ele almış.. Paralel öyküler, tanıştıkla­rı günden başlıyor.. O ilk günlerin saygı dolu ürkekliği.. Adım adım değil, nerdeyse milim milim yakınlaşma­ların kalp çarpıntıla­rını 190’a çıkardığı günlerden, kabak çekirdeği günlerine geliş, çok vurucu, ama çok da inandırıcı anlatmış.. Yılmaz montajı tamamlayıp, yapımcı BKM patronu Necati Akpınar’ın önüne koyfilmin muş.. Necati seyretmiş.. “Bu adı ‘Tatlım Tatlım’ olur demiş.. Yılmaz da bayılmış bu isme.. Filmde 4 kadını Büşra Pekin, Gupse Özay, Şebnem Bozoklu, Aylin Kontente, 4 erkeği Serkan Keskin, Fatih Artman, Çağlar Çorumlu ve Bülent Emrah Parlak oynuyorlar.. Çok da iyi oynuyorlar..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye