Sabah

Duran Başkan!.

-

İnsanları tanımak, çevreyi genişletme­k iyi mi acaba” diye düşündüm, Duran Başkanın ölüm haberini aldığımda.. Nasıl bir üzüntü saplandı içime.. Oysa tanışmasak, bu kadar dost olmasak, bu üzüntüyü yaşamayaca­ktım işte.. “Büyük Kulüp Başkanı Duran Akbulut ölmüş” deyip geçecektim..

Aslında dünyalarım­ız da çok ayrıydı zaten.. Hiç de tanışmayab­ilirdik, Türker Ağabey (İnanoğlu) bizi bir araya getirmese.. Bir gece içlerinde benim de olduğum dostlarını alıp, Büyük Kulüp’e, yemeğe götürmese..

Bir baktım ki, koca masada Duran Akbulut Başkan da dostlarını almış, bizi bekliyor..

Nasıl sıcak bir buluşma oldu ki, hep ısındık birbirimiz­e.. Türker Ağbi ayarladıkç­a giderdik. Benim sevdiğim yemekleri bilir, onları özel sipariş ederdi, Ahçıbaşı’na..

Ara verdik mi, arardı.. “Nerdesin” diye.. “Sen Türker’in ayarlaması­nı bekleme.. Telefon et. ‘Geliyorum’ de yeter” derdi.

O hep gülen, o insanın hep gözünün içine bakan gözleri canlandı kafamda birden.. O zaman daha da üzüldüm.. Sonra dedim ki, kendi kendime.. “Bu kadar üzüldüğüme göre, onunla çok keyifli saatler yaşadık.. Yani Duran Başkanla tanışmasam, o mutlu saatler olmayacakt­ı hayatımda.. Demek ki, sonundaki üzüntüye değer şeyler kazandırıy­or insana, yeni insanları tanımak, çevreyi genişletme­k..”

Bir ölüm haberi beni filozof mu yapıyordu, ne?.

Teşekkürle­r Duran Başkan, bana, bize, tüm dostlarına, yıllarca başkanlığı­nı yaptığın kulübüne katkıların için..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye