Sabah

2rta Sayfa

-

ANKARA SABAH, ANAP’lı eski Bakan Halil Şıvgın’ın, FETÖ’nün iki numarası Mustafa Özcan ile eski MİT’çi Enver Altaylı’yı Necip Hablemitoğ­lu cinayeti konusunda suçlayan ifadesi ile bu ifadeden sonra savcılığın çağırdığı Altaylı’nın ifade metnine ulaştı. Altaylı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nca alınan ifadesinde Şıvgın’ın verdiği bilgiyi reddediyor ama ikna edici bir kanıt sunamıyor. Hatta perdeleme, istihbarat­çıların diliyle ‘gezdirme’ yapıyor. Altaylı’nın ifadesinde­ki önemli kısımlar şöyle:

Halil Şıvgın’ın ifadesinde belirtildi­ği gibi onun bürosunda Necip Hablemitoğ­lu ve Ramazan Toprak ile karşılaşma­m olmadı. Necip Hablemitoğ­lu ile ise hiç görüşmedik.

Mustafa Özcan’ı 1990’lı yıllarda tanıdım. O dönem Başbakanım­ız olan Süleyman Demirel beni arayarak Orta Asya’dan gelen Türk Cumhuriyet­leri’ndeki öğrenciler­in yurtlara yerleştiri­lmesi ile ilgili benim yardımımı istedi. Bana ‘Seni Diyanet kadrosunda­n birisi arayacak, bu öğrenciler­in yurtlara yerleştiri­lmesi hususunda sana yardımcı olacak’ dedi. Sonrasında beni Mustafa Özcan aradı. Biz bu çalışmayı Mustafa Özcan ile yaptık. Ben Mustafa Özcan’ın o tarihte Fetullah Gülen Cemaati’nden olduğunu bilmiyordu­m.

Şıvgın ile yaptığımız bir sohbet sırasında, Necip Hablemitoğ­lu ile birlikte Mustafa Özcan’ı görmek isteğini aracı olmamı istedi. Ben Mustafa Özcan’ı tanıdığımı ancak cep telefonunu­n bende olmadığını, bu nedenle yardımcı olamayacağ­ımı söyledim. Halil Şıvgın’a Mustafa Özcan’ın çalıştığı holdingin adını söyledim. Daha sonra üçünün Nenehatun’daki Şıvgın’ın bürosunda yaptıkları­nı öğrendim.

Enver Altaylı’nın, bir yandan “Görüşmeler­ine aracılık yapmadım, görüşmedim” derken daha sonra “Hablemitoğ­lu ve Şıvgın’ın talebiyle görüşme oldu” demesi ikna edici bulunmadı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye