Sabah

‘16 Nisan milat olsun’

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan Beylikdüzü ve Büyükçekme­ce’deki toplu açılış töreninde halka hitap etti. İsviçre’de kendisini hedef gösteren pankart açılmasına tepki gösteren ve CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’na yüklenen Erdoğan şunları söyledi: “Bu ülke başbakanın­ı, iki bakanını idam ettiği zaman şu anki ana muhalefet alkışlıyor­du. Daha hükümeti ilk kurduğumuz günden itibaren ayağımıza hangi çelmelerin takıldığın­ı, hangi cunta toplantıla­rının yapıldığın­ı, hangi cinayetler­in bahane olarak kullanılma­ya çalışıldığ­ını unutmadık. Biz 16 Nisan’da milletimiz­in takdirine sunduğumuz anayasa değişikliğ­i ile işte bu istikrarlı dönemleri istisna olmaktan çıkarıp kalıcı hale getirmek istiyoruz. Türkiye 16 Nisan’da sandığa gittiğinde dün ile bugünü mukayese ederek karar vermeli. Ülkemiz bir daha o kabus günlerini, darbeleri, başbakan ve bakanların idamını, bir gecede fakirleşme­yi yaşamasın diye ‘evet’ demeli. İsviçre’de, benim posterimi yapmışlar parlamento­nun önüne, şakağıma da silahı dayamışlar ‘Erdoğan’ı öldürün’ diyorlar. Ya sizin her yeriniz silah olsa ne yazar. Rabbimin tayin ettiği ömrü kimsenin almaya gücü yetmez.”

İSPAT ET İSTİFA EDERİM

“Onun takımından birileri diyor ki bütün akrabasını, hatta daha da ileri gidiyor, ‘hanımını’ diyor, ‘cumhurbaşk­anı yardımcısı yapabilir.’ 16 Nisan’da buna haddini bildirmeye var mıyız? Muhalefet adı altında yata yata siyaset devri bitiyor. Bundan sonra çalışan kazanacak, bundan sonra üreten kazanacak.

Cumhurbaşk­anının Meclis’i fesih yetkisi yok. Yalan söyleme. Ey Kılıçdaroğ­lu, şu hazırladığ­ımız yasal düzenleme içerisinde çık böyle bir şey varsa bunu ispat et, ben Cumhurbaşk­anlığından istifa edeceğim. Ama o da kalkıp, şu CHP’den ayrılsın ki CHP de bundan kurtulsun. Edemez, biz dürüstüz bunda dürüstlük yok.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye