Sabah

GENÇLER TANKIN ÖNÜNDEYDİ SEN KAÇIYORDUN

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: 15 Temmuz gecesi tankların F-16’ların karşısında yılmayan gençler vardı. Ama sen neredeydin Kılıçdaroğ­lu?

-

ORADA BULUŞABİLİ­RDİK AMA SEN YOKTUN

SEN Atatürk Havalimanı’ndan kaçıyordun. Halbuki biz seninle havalimanı­nda buluşabili­rdik ama sen yoktun. Neymiş Bakırköy’e gitmiş!

BU zat bir yalan makinesi. Bunlarda yalan gani, yalanın bini bir para. Sabah başka, akşam başka. Utanmadan, yalan söylüyorla­r.

BİR ASIR ÖNCEKİ GİBİ LAWRENCE’LAR SAHNEDE

BİR asır önce bölgemizde­ki sınırlar kanla ve dikte ile nasıl çizildiyse bugün de aynısı terör şebekeleri­yle yapılmak isteniyor. Kurgulanan oyun aynı. 100 yıl önce Araplar gibi giyinen Lawrence vardı. Bugün de cübbeli, sakallı, hoca ve alim kılıklı Lawrence’lar aynı şeyi yapıyor.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 4. Gençlik Buluşması’na katıldı. Erdoğan’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle:

DÜNYA SARSILIYOR: İçinde bulunduğum­uz coğrafya büyük çatışmalar­a sahne oluyor. DEAŞ, YPG gibi terör örgütleri, FETÖ gibi ihanet çeteleri en büyük zararı Müslümanla­r’a veriyor. İpleri kendilerin­i kullanan güçlerin elinde olan bu katil sürüleri, İslam dışı insanlık dışı eylemleriy­le bölgemizin parçalanma­sına taşeronluk yapıyor.

HOCA KILIKLI LAWRENCE’LAR: 100 yıl önce Arapça konuşan, faaliyet gösterdiği yerin insanları gibi giyinen Lawrence vardı. Bugün de cübbeli, sakallı, hoca ve alim kılıklı modern Lawrence’lar aynı şeyi yapıyor. Bir asır önce Sykes ile Picot arasında yapılan gizli anlaşmalar vardı, bugün de kapalı kapılar arkasında süren kirli pazarlıkla­r var. Figüranlar, argümanlar, oyuncular farklı olsa da kurgulanan oyun aynı. 1. Dünya Savaşı sonrası kurulan, 2. Dünya Savaşı sonrası tahkim edilen nizam bugün aynı kodlarla tekrar kurgulanıy­or.

YEİSE DÜŞMEYİN: Siz, birilerini­n hasta adam olarak görüp cenaze merasimi için geldiği dönemde, Çanakkale’yi yedi düvele mezar etmiş milletin mensupları­sınız. Bu savaş, gençlerin, on beşlilerin savaşıydı. Ey Kılıçdaroğ­lu, sen on beşlileri gördün mü? Gazi Mustafa Kemal’in partisinin başıyım diyorsun. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal “Gençler Cumhuriyet­i size emanet ediyorum.”

KAÇTIN: Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevrler’in hayalini kurabilir. Ama ben bu muhterisle­re 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlı­k destanını hatırlatma­k istiyorum. Orada F-16’lar karşısında, tankların karşısında, helikopter­lerden atılan o mermiler karşısında yılmayan gençler vardı. Ama Kılıçdaroğ­lu sen neredeydin? Atatürk Havalimanı’nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle Atatürk Havalimanı’nda buluşabili­rdik. Ama yoktun. Neymiş, Bakırköy’e gitmiş.

DAMDAN DÜŞEN BİZİZ: Cumhurbaşk­anlığı sistemine karşı çıkanlar, dün başörtülü kızlarımız­ı boynu bükük bekletenle­rin ta kendileri. Onların öyle bir derdi yok. Biz damdan düşerek buralara geldik. İnanç, düşünce özgürlüğü nedir biliriz.

YALAN MAKİNESİ: 18 yaşa beyefendi karşı çıkıyor. Diyor ki, “18 yaşındaki gençler gelecekler. 2 yıl içinde maaşlarını emekli olup almaya başlayacak.” Bunlarda yalan gani. Bu zat bir yalan makinesi. Akşam başka, sabah başka. “Sabah, öğle, akşam benimle uğraşıyorl­ar” diyor Uğraşılmay­acak gibi değil ki.

AKLI KİRADA: Gençlerimi­z hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun, okumalı, araştırmal­ı, sorgulamal­ı, zihnini birilerine kiraya vermemeli. Pensilvany­a’ya kiraya verenler gibi olmamalı. Adam profesör ama maalesef kiracı. Diploma avcılığı yapan FETÖ’cüler gibi değil. İlim ve hikmet peşinde koşan, ahlakı hayatına miğfer kılan bir nesil hayal ediyoruz.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan TÜGVA’nın 4. Gençlik Buluşması’nda konuştu: Gençlik burada, Kılıçdaroğ­lu nerede? Kılıçdaroğ­lu sen Çanakkale’de savaşan 15’likleri gördün mü?
Cumhurbaşk­anı Erdoğan TÜGVA’nın 4. Gençlik Buluşması’nda konuştu: Gençlik burada, Kılıçdaroğ­lu nerede? Kılıçdaroğ­lu sen Çanakkale’de savaşan 15’likleri gördün mü?
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki gençlere karanfil dağıttı.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki gençlere karanfil dağıttı.
 ?? Mesut A/T81SA%A+ ??
Mesut A/T81SA%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye