Sabah

SABAH foto muhabirler­i Kutup Dalgakıran ve Oğuz Yörük’e ödül

“Yılın Basın Fotoğrafla­rı” yarışmasın­da Kutup Dalgakıran “Yılın Foto Röportajı”, spor servisinde­n Oğuz Yörük ise “Yılın Spor Fotoğrafı” dalında ödül aldı

-

Türkiye Foto Muhabirler­i Derneği’nin düzenlediğ­i geleneksel “Yılın Basın Fotoğrafla­rı” yarışmasın­da SABAH’a iki ödül birden geldi. Gazetenin fotoğraf editörü Kutup Dalgakıran “Mahpus Kuşlar” projesiyle “Yılın Foto Röportajı” dalında, spor servisi foto muhabiri Oğuz Yörük ise “Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı” kategorisi­nde ödüle layık görüldü.

Beş yıl boyunca Türkiye’deki hapishanel­erde, mahkûmları, besledikle­ri kuşlarla beraber fotoğrafla­yan Dalgakıran, Türkiye Foto Muhabirler­i Derneği’nin düzenlediğ­i “TFMD Yılın Basın Fotoğrafla­rı” 2017’de “foto röportaj” dalında ödüle layık görüldü. “Mahpus Kuşlar” projesi için; Maltepe Çocuk, Metris, Bakırköy Kadınlar, Çorlu, Edirne, Kırklareli, Paşakapısı, Buca, Şakran ve Sincan cezaevleri­nde çalışmalar­ını yürüten Dalgakıran, “Bu süre zarfında pek çok hikâyeye de tanıklık ettim. Mahkûm ve tutuklular için kuşlar, özgürlüğe duyulan özlemin bir sembolü” dedi.

Bu yıl 32’ncisi düzenlenen organizasy­onda SABAH gazetesine ikinci ödül de “Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı” kategorisi­nde Oğuz Yörük’e verildi.

 ??  ??
 ??  ?? Dalgakıran, “Mahpus Kuşlar” çalışmasıy­la ödüle layık görüldü.
Dalgakıran, “Mahpus Kuşlar” çalışmasıy­la ödüle layık görüldü.
 ??  ?? Yörük, Galatasara­y-Trabzonspo­r maçında çektiği fotoğrafla ödül aldı.
Yörük, Galatasara­y-Trabzonspo­r maçında çektiği fotoğrafla ödül aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye