Sabah

MAZERETİMİ­Z YOK

Üstündağ, “Başta bakanımız Sayın Kılıç olmak üzere bütün camia seçimde beni destekledi. Devletimiz­in sağladığı imkanlar ortada. Bu şartlarda başarısız olmak için mazeretimi­z yok. 7/24 çalışıp voleybol için iyi şeyler yapmak istiyoruz” diye konuştu En büyü

-

Türkiye 9oleybol )ederasyonu 21 Kasım 2016’da tarihinde ilk kez tek adayla seçime girdi ve Mehmet Akif Üstündağ, camianın büyük desteği ile göreve geldi. Başta milli takımlar olmak üzere hedeflerin­i ve beklentile­rini Sayın Üstündağ ile konuştuk. Biz sorduk, o cevapladı.

TVF tarihinde ilk kez tek adaylı seçim yapıldı. Nasıl değerlendi­riyorsunuz?

Çok başarılı bir genel kuruldu... Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç da bizi tebrik etti

örnek seçim için... Bizim işimiz artık burada zor. Başarılı olamazsak hiç mazeretimi­z yok. Camiaya layık olmak voleybol için çok iyi şeyler yapmak için 7/24 çalışmak zorundayız.

Sayın Bakanımız’ın da bize inanılmaz desteği var. 10 numara...Bana kongre öncesi ve sonrasında bir sözü var: “Başarılı ol her şey emrinde.” Daha ne desin!. Bu saatte artık iş bize düşüyor.

Milli Takımların antrenör seçimleri çok konuşuldu. Nasıl karar verdiniz?

İki milli takımın başantrenö­rünün de sözleşmele­ri sona ermişti. Guidetti, herkesin arzu ettiği bir isimdi. Joshko Milenkoski, Türkiye’de 6 yıldır aralıksız Maliye Milli Piyango’yu çalıştırıy­or. Çalışkan, akademisye­n bir antrenör. Türkiye’de çalışması, antrenman bilgisi ve oyuncuları tanıması da tercihte etkili oldu. Hedeflerim­ize gelince... Erkeklerde 16 takım arasına girdik. Grubumuz fena değil. Bu gruptan ilk ikiye girer de kendimizi ilk sekize atarsak da bu da bir ilk olacak. Ama hedeflerim­iz ilk 8 ve daha yukarısı. Daha sonra da üst sıralarda kalıcı olmak. Bayan Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonas­ı’ndan önce Dünya Şampiyonas­ı elemesi var Mayıs sonunda. İnşallah burada gruptan 1. çıkıp, Avrupa Şampiyonas­ı’na katılacağı­z. Grubumuz fena değil. Rusya ile ilk iki içinde olacağımız­ı düşünüyoru­m ama 1 olursak eşleşme avantajımı­z olacak.

Altyapılar­daki yetenekli oyuncuları nasıl kazanacaks­ınız?

Seçim öncesi vaatlerimd­en biri altyapı seferberli­ği idi. Buna paralel okul projemizin hayata geçmesi ki Türk sporunda çok önemli, takdir toplayan ve kabul gören bir projeydi. Fabrikavol­eybolu da 18 ile yaydık. Buna 2017’de 10 il daha ekleyeceği­z. İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu’ya açılacağız. Milli Takım’da özellikle bayanlarda jenerasyon değişimi de olacak. Ama bu önümüzdeki Dünya Şampiyonas­ı elemesi ve Avrupa Şampiyonas­ı’ndan sonra söz konusu olacak. Şimdi planlı programlı bir şekilde bu gençleri takıma monte edeceğiz.. En faydalı, en istikbal vaat eden ve o an için önemli katkılar sağlayacak oyuncuları tercih edecektir

diye düşünüyoru­m Guidetti... Geniş bir havuz çalışmasın­ın olduğunu biliyorum. Jenerasyon değişimi olacaktır ama başarıyı da ikinci plana atamazsın ız. İkisini bir arada hayata geçirirsen­iz işte doğru işi, iyi işi o zaman yapmış olacaksını­z.

Vestel ile sponsorluk anlaşmanız ses getirdi. Erkekler Ligi için de sponsor arayışınız var mı?

Sponsorlar­la görüşmeler­imiz sürüyor. Bayan Milli Takımı’nın ve Efeler Ligi’nin sponsoru yok. Aslında tam imzalar atılmak üzereydi ama hainlerin 15 Temmuz kalkışması­nın bize faturası ağır oldu.

Kulüplerin gelirlerin­in artması için ne gibi çalışmalar­ınız var?

Türk sporunun ve federasyon­ların en büyük şansı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşk­anına sahip olmamız. Sporu seven, gerektiğin­de her şeyi bir kenara bırakıp sporun a’sınden z’sine kadar zaman harcayan bir cumhurbaşk­anına

sahibiz. Bugün futboldaki yayın ihalesine bakıyoruz. Sanıyor musunuz ki Sayın Cumhurbaşk­anımızın, Sayın Başbakanım­ızın ve Sayın Bakanımızı­n emeğinin olmadığını...Büyük emek ve

gayretleri var. Spor Toto Teşkilatı’nın iddaa gelirleri kulüplerin kaç branşını ayakta tutuyor! Bu bir devlet imkanıdır. Bunlar sağlandı.

Son yıllarda birinci lig ve ikinci ligde inanılmaz yatırımlar var. Niye var? İkinci ligin yarı final ve finalleri iki yıldır iddaa proramında yer aldı. Bu yıl da olacak. Dolayısı ile kulüplerin ekonomik geliri de oluyor. Bugün Efeler Ligi takımların­ın Avrupa’daki müsabakala­rı da dahil hepsi iddaa programınd­a. Bunun için Spor Toto Teşkilatı Başkanı Sayın Kasapoğlu’na teşekkür ederim. Ekonomi iyi olunca yatırımlar da artıyor ama voleybol aşkı da bambaşka..

Ben 38 yıl önce bir orta okulun baKoeVinde bir tarafta bayrak direğine diğer tarafta dut ağacına ip gerip voleybola başladım.

 ?? FOTOĞRAFLA­R: BAHADIR BEYARSLAN ?? Dünya Ligi’ni Malatya’ya aldık. Üç gün boyunca günde iki maç naklen yayınlanac­ak TRT’den... Onlara da teşekkür ederim.
FOTOĞRAFLA­R: BAHADIR BEYARSLAN Dünya Ligi’ni Malatya’ya aldık. Üç gün boyunca günde iki maç naklen yayınlanac­ak TRT’den... Onlara da teşekkür ederim.
 ??  ?? Mehmet Akif Üstündağ, arkadaĀımı­z Volkan Üstüyıldız’ın sorularını cevaplarke­n, camianın kendisine gösterdiği desteğin karĀılığın­ı çalıĀarak vereceğini ifade etti.
Mehmet Akif Üstündağ, arkadaĀımı­z Volkan Üstüyıldız’ın sorularını cevaplarke­n, camianın kendisine gösterdiği desteğin karĀılığın­ı çalıĀarak vereceğini ifade etti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye